اعسار به معنای عدم کفایت دارایی جهت پرداخت هزینه های دادرسی یا دیون و مبلغ محکومیت فرد می باشد. مفهومی کاربردی که در این مقاله جهت آگاهی بیشتر شما، به بررسی آن می پردازیم.
۱- شرایط و مدارک لازم برای طرح دعوای اعسار عبارت است از: استشهادیه کتبی با شهادت دو شاهد معتبر و مطلع از شرایط معیشتی فرد مدعی اعسار، لیست کلیه اموال منقول و غیر منقول و کلیه حساب های بانکی فرد مدعی ، فهرست کلیه نقل و انتقال های مالی متقاضی ظرف یک سال قبل از طرح این دادخواست.

نکات مهم و کاربردی در راطه با اعسار
۲- لازم به ذکر است شهود باید علاوه بر آگاهی از هویت، شغل و میزان در آمد مدعی اعسار، از نحوه امرار معاش وی و اینکه ه جز مستثنیات دین، اموال دیگری دارد یا خیر اطلاع کافی داشته باشند. اگر شهود فاقد شرایط لازم برای شهادت باشند، طرف مقابل دعوا می تواند ایشان را جرح نماید (اعتبار شهادت ایشان را زیر سوال ببرد)
۳- مهلت تقدیم دادخواست اعسار از پرداخت محکوم به، سی روز از تاریخ ابلاغ اجراییه و مانع جلب محکوم علیه می باشد اما اگردادخواست مذکور خارج از مهلت سی روزه طرح شود برای جلوگیری از جلب، محکوم علیه باید وثیقه متناسب با مبلغ محکوم به را به دادگاه ارائه نماید.
۴- اگر اعسار فردی به موجب حکم قطعی دادگاه پذیرفته شود آن فرد می تواند با تقدیم دادخواست تقاضای تعدیل اقساط را نماید.
۵- اشخاص حقوقی و تجار نمی توانند طرح دعوای نمایند و باید دادخواست اعلام ورشکستگی طرح نمایند.
۶- مطابق نظریه مشورتی شماره ۳۷۸۹/۷ اداره حقوقی قوه قضاییه، صرف داشتن وکیل نمی تواند مستند رد دعوای اعسار قرار گیرد.
۷- چنانچه نیاز به مشاوره بیشتر درخصوص دعوای اعسار خود دارید، میتوانید از بخش مشاوره سایت دادفران اترس استفاده کنید.
یک دیدگاه بنویسید