دعاوی حقوقی
دعاوی حقوقی به چه معنا است و وکیل دعاوی مناسب در پرونده حقوقی کیست؟
دعوی حقوقی و کیفری تقسیم بندی و تفاوت
در یک تقسیم بندی کلی سنتی ، دعاوی دادگاهی به دو دسته ، دعاوی کیفری و حقوقی در نظر گرفته می شدند . با تخصصی تر شدن وکالت در ایران ، هریک از دعاوی به دعاوی تخصصی تری تقسیم بندی شدند. . مثلا دعوی ملکی و دعوی بانکی ماهیتا دعوی حقوقی محسوب می شود که امروزه به دلیل تخصصی تر شدن رشته های حقوق ، دعوی مستقلی محسوب می شوند.
دو قانون مهم در دعوای حقوقی
دعوی حقوقی با دو قانون مهم در ارتباط هست ؛قانون مدنی و قانون آیین دادرسی مدنی .همچنین به این نوع دعاوی در دانشگاه ها در مقطع فوق لیسانس و دکتری حقوق در رشته حقوق خصوصی پرداخته می شود.
دعوی حقوقی ، در مورد اختلافاتی است که از حقوق و تکالیف فردی در حوزه روابط خصوصی نشئت می گیرد.
ذکر یک نکته لازم است که کلمه حقوقی یک معنی عام دارد و به معنی هرآنچه که با حقوق و دادگستری در ارتباط هست را شامل می شود . به عنوان مثال ممکن است شنیده باشید که فلان موضوع ، حقوقی است .
در مقابل ، کلمه حقوقی یک معنی خاص دارد و در مقابل کلمه کیفری به کار می رود. منظور ما ، معنی خاص آن است .به عنوان مثال گفته می شود یکی از وکلای موسسه حقوقی اترس جز بهترین وکلای دعاوی حقوقی است .
در دعوی حقوقی ، تسلط وکیل بر موضوعات شکلی و ماهوی قانون مدنی و قانون آیین دادرسی مدنی بسیار اهمیت دارد.
همانطور که گفته شد در حال حاضر دعاوی تجاری ، مستقل از دعوی حقوقی تقسیم بندی می شود اما به خاطر ماهیت مشترکی که دارند ، در دعاوی حقوقی ، تمرکز بر موضوعات تجاری اهمیت بالایی پیدا میکند.
ملاک تقسیم بندی در دادگاه به کیفری و حقوقی موضوع آن است و نه طرفین دعوی . به عبارت دیگر در یکی از دعاوی ای که موسسه حقوقی اترس دفاع از آن را به عهده داشت شرکتی خصوصی طرف قرارداد با یک نهاد دولتی بود و در این قرارداد با اختلافاتی مواجه شده بودند. نهایتا با توجه به حقوقی بودن دعوی ، پرونده در دادگاه حقوقی رسیدگی و موضوع حکم قرارگرفت.
تنظیم اوراق قضایی
تنظیم اوراق قضایی تنظیم دادخواست تنظیم شکوائیه تنظیم لایحه دفاعیه تنظیم اظهارنامه تنظیم اوراق قضایی یک بخش بسیار مهم در پرونده های حقوقی است که
طرح یا دفاع در پرونده های قضایی
طرح یا دفاع در پرونده های قضایی چرا بهتر است در پرونده های قضایی از وکیل دادگستری استفاده کنیم؟ شاید بهتر باشد قبل از اینکه
وکیل دادگستری
فرم ثبت درخواست تماس با وکیل دادگستری تماس با وکیل دادگستری وکیل دادگستری شخصی است که از کانون وکلای دادگستری و یا مرکز وکلای قوه