در صورتی که دادگاه حکم بر فسخ قرارداد ارفاقی یا بطلان آن بده، کلیه ی آثار قرارداد ارفاقی از بین میره. در واقع آثار بطلان یا فسخ قرارداد ارفاقی عبارتند از:
۱)اعاده ی وضعیت ورشکستگی تاجر: در واقع بر اساس ماده ۴۹۷، ۴۹۸ و ۴۹۹ قانون تجارت، داداگاه در این حالت مجددا عضو ناظر و مدیر تصفیه ای را تعیین می کنه و اقدامات تامینی و مهر و موم اموال انجام میشه. همچنین اقدامات لازم برای ادامه ی عملیات تصفیه بدون به سرعت صورت می گیره. در نتیجه تاجر ورشکسته دوباره از مداخله در اموال خودش ممنوع میشه.
۲) از بین رفتن ضمانت ها و سقوط تعهدات ضامنین: چون ضمانت این افراد در فرض صحیح بودن قرارداد ارفاقی بوده. در نتیجه حالا که قرارداد باطل یا فسخ شده، دلیلی برای بقای ضمانت ضامن ها باقی نمیمونه.
۳) قراردادهایی که تاجر ورشکسته بعد از قرارداد ارفاقی انجام داده، تا زمان بطلان یا فسخ صحیح هستند. یعنی بطلان یا فسخ قرارداد ارفاقی موجب نمیشه این قراردادها باطل بشن. بر اساس ماده ۵۰۰ قانون تجارت معاملاتی که تاجر ورشکسته بعد از صدور حکم راجع به تصدیق قرارداد ارفاقی تا صدور حکم بطلان یا فسخ قرارداد انجام داده، باطل نمیشن، مگر اینکه معلوم بشه این قراردادها به قصد ضرر زدن به طلبکاران بوده و به علاوه در عمل هم مضر واقع بشن.
یک دیدگاه بنویسید