- دعاوی مالی که طلبکاران قبلا برای اثبات طلب خودشون علیه ورشکسته مطرح کردند، طبق ماده ۴۱۹ قانون تجارت و ماده ۱۰۵ قانون آیین دادرسی مدنی، متوقف میشه و باید حسب مورد به طرفیت اداره تصفیه یا مدیر تصفیه ادامه پیدا کنه.
- اشخاصی که مطالباتشون مشخص و تصدیق شده، نیازی به طرح دعوی در دادگاه ندارن و در فهرست مطالبات تصدیق شده قرار می گیرن.
- افرادی که مطالباتشون رد شده یا حق رهن و یا رجحان آنها در نظر گرفته نشده، باید ادعای خودشون را در دادگاه به طرفیت مدیر تصفیه پیگیری کنن.
دلیل موارد سه گانه ی بالا این است که لازمه ی تدبیر و تحقق سیاست های مدیریت بحران مالی از ناشی از ورشکستگی اقتضا میکنه که طلبکاران به صورت عادلانه طلبشون پرداخت بشه و در این میان حق کسی ضایع نشه. به همین دلیله که طرح دعوی انفرادی ممنوع اعلام شده. از طرفی برای مدیدرت بحران قانونگذار گفته باید طرح دعاوی علیه مدیر یا اداره تصفیه صورت بگیره تا از این طریق اموال ورشکسته حفظ بشه و ارزش دارایی او بالا بره. از طرفی هزینه های وصول یا ایفای طلب طلبکاران به حداقل برسه. همچنین طرح دعاوی متعدد علیه ورشکسته موجب آشفتگی ورشکسته میشه، ولی دعوی جمعی علیه او باعث میشه تا در یک فضای آرام ذهنی برای بازسازی بنگاه خود و بازپرداخت طلب نقشه ای درست طراحی کنه.
نکته ی مهم : ضمانت اجرای نقض ممنوعیت تعقیب انفرادی ورشکسته، باطل و بی اعتبار شدن اقدامات قضایی انفرادی طلبکاران علیه ورشکسته است.
جالبه بدونید!
قاعده ی منع تقیب انفرادی ورشکسته مانع این نیست که در مورد تعهدات تضامنی که یکی از آنها مثلا تاجر ورشکسته بوده، طلبکار نتونه علیه سایرین طرح دعوی کنه. به این دلیله که ماده ۲۵۱ قانون تجارت در موردی که چند نفر از مسئولین سفته ورشکسته شدند، این حق را به دارنده داده که در هر یک از غرما برای وصول طلب خودش وارد بشه. ماده ۴۲۲ قانون تجارت هم در جایی که صادر کننده سفته یا برات یا قبول کننده ورشکسته میشه، به دارنده سند حق داده قبل از مؤعد به سایر امضاکنندگان مثل ظهرنویس یا ضامن مراجعه کنه. بنابراین منع تقیب انفرادی فقط برای تاجر در نظر گرفته شده نه برای افرادی که هم ردیف تاجر مسئولیت دارند ولی ورشکسته نیستن!
سلام بنده سال ۸۶ یک واحد آپارتمانی از سازنده ای خریدم و مقرر شد ۱۵ میلیون از ثمن معامله موقع سند زدن به ایشان منتقل شود، که حداکثر دو سال در مبایعه نامه ذکر شده.
پس از مدتی ایشان ورشکسته شد متواری شد زندان رفت و حالا بعد از ۱۵ سال به همکاری اداره ورشکستگی دنبال وصول طلبهای خود از ساکنین هست چون کل ساختمان مشکل ما را دارند، اداره ورشکستگی میگه باید مطابق با شاخص بانک مرکزی محاسبه بشه و ما پول به حساب اداره ورشکستگی بریزیم که این مبلغ خیلی زیاده و در توان هیچکدام از واحدها نیست که مبلغ اعلام شدا را که حدود ۳۰۰ الی ۴۰۰ میلیون هست پرداخت کنند، چرا ما بعد از اینهمه سال بلا تکلیفی که سند نداشتیم حالا باید این مقدار پول هم پرداخت کنیم؟ سال ۸۷ پول ما که ۱۵ میلیون بوده آماده بوده آقای سازنده ورشکستگی شدند حضور نداشتند، لطفا بفرمایید که چه کنیم؟؟؟؟
با سلام و درود فراوان. برای راهنمایی و اظهارنظر دقیق می بایست مبایعه نامه و مکاتبات اداره ورشکستگی با شما مطالعه شود . بر اساس توضیحاتی که فرمودید باید عرض کنیم که این مبلغی که از شما مطالبه کرده اند احتمالا ، به عنوان خسارت تاخیر تادیه مبلغ ۱۵ میلیون تومان می باشد . با توجه به اینکه خسارت تاخیر تادیه شرایطی دارد ، بر اساس توضیحات شما ، این شرایط محقق نشده است ، بنابراین اداره ورشکستگی نمی تواند این مبلغ را مطالبه کند .دوباره خدمتتان تاکید داریم که برای اظهارنظر دقیق تر حتما می بایست اسناد شما مطالعه شود.
با آرزوی موفقیت و سلامتی برایتان.