موسسه حقوقی اترس
شش نکته لازم در مورد شراکت تجاری

شراکت تجاری شش نکته مهم در مورد آن

نکات مهم در شراکت

افراد به جهت اینکه بتوانند تجارت و فعالیت اقتصادی موثرتری داشته باشند با دیگران در اموال ، مهارت ها و توانایی های  آنها شریک می شوند. شراکت های تجاری با توجه چالش های متعددی که همراه خود دارد ، زمینه ساز اختلافات و دعاوی حقوقی و قضایی می گردد .

نکات مهمی در تنظیم قرارداد وجود دارد که میبایست آنها را مد نظر داشته باشید و به همین دلیل تنظیم شراکتنامه تجاری ، تا حدی قابل توجه مشکلات و هزینه های بعدی را کاهش می دهد.

 

 

نحوه اداره و مدیریت شراکت تجاری

 

 

نحوه اداره  و مدیریت شراکت تجاری را مشخص کنید

در فعالیت اقتصادی یکی از مهمترین موضوعاتی که هر کسب و کاری با آن مواجه هست تصمیم گیری و مدیریت  در امور مختلف  می باشد . در شراکت چه شرکت  تجاری ثبت شده باشد و چه  شرکا بدون ثبت شرکت تجاری  فعالیت اقتصادی کنند در هر صورت باید وظایف مدیریتی بین آنها تفکیک  و روشن شده باشد . به عنوان مثال توافق شود چک ها و اسناد مالی شرکت با امضا چه کسی یا کسانی صادر شود و استخدام نیرو انسانی و تصمیم در خصوص اخراج یک کارمند با تصمیم چه کسی انجام می شود . در دادگاه ها افراد زیادی درگیر  پرونده های حقوقی میشوند چراکه زمانی اعتقاد داشتند که نیاز به مشخص شدن این موارد نیست و هر موقع مشکلی پیش آمدتصمیم گیری میکنیم در حالیکه این موارد  می  بایست  از قبل مشخص گردد در موارد اختلاف نظر بین شرکا در چه حوزه هایی چه کسی یا کسانی تصمیم نهایی را در آن حوزه می گیرند .

 

میزان مسئولیت شرکا را مشخص کنید

در صورتیکه در شراکت ، شرکت تجاری ثبت شود ، میزان مسئولیت افراد تابع اختیاراتی است هست که دارند و یا بستگی به نوع شرکتی هست که ثبت نموده اند . البته در ابتدا بهتر هست بدانیم که چه نوع شرکتی ثبت کنیم . معمولا اختیارات مدیریتی با مسئولیت ارتباط دارد به عنوان مثال در شرکت هایی که بدهی مالیاتی دارند مدیرانی که حق امضا شرکت را دارند و مالیات در زمان آنها قطعی شده است با شرکت مسئولیت تضامنی دارند و اداره دارایی می تواند کل بدهی شرکت را آن مدیر دریافت کند .

در صورتی هم که شراکت تجاری خود را در قالب شرکت ثبت نمی کنید بهتر است مشخص کنید در قبال بدهی ها و مسئولیت هایی که از شراکت ایجاد می شود هر شخص چه میزان مسئول هست ؟ آیا فقط همه به نسبت آورده خود مسئول هستند ؟ یا همه به میزان برابر مسئول هستند ؟ آیا فقط کسی که در حوزه او بدهی ایجاد شده است می بایست کل آن را پرداخت کند؟ و خیلی سوالات دیگر…

 

تماس با وکیل برای مشاوره حقوقی ثبت شرکت تجاری و غیر تجاری

 میزان و نحوه مالکیت اموال مشترک در شراکت تجاری

 

 میزان و نحوه مالکیت اموال مشترک را در شراکت تجاری مشخص کنید 

در صورتیکه برای شراکت ، ثبت شرکت صورت بگیرد ، طبیعتا تمامی اموال می بایست به نام شخص حقوقی شرکت شود و افراد نسبت به سهمی که در شرکت دارند روی آن اموال حق پیدا می کنند .اما اگر برای شراکت ، شرکت ثبت نشده باشد ، باید مشخص گردد چه اموالی و به چه میزانی از شراکت به نام شرکا شوند و چگونه اموال مربوط  به شراکت از اموال شخصی شرکا قابل تمایز باشد .

 

در شراکت تجاری خود حتما نحوه و میزان تقسیم سود  را مشخص کنید

هر کسب و کاری پس از یک بازه زمانی ممکن است  با سود مواجه شود . بعد از آن  ممکن است بین شرکا در خصوص نحوه و میزان تقسیم سود اختلاف شود . برخی خواهان تقسیم همه سود باشند و برخی به دنبال عدم تقسیم سود و بازگشت آن به شراکت برای سود بیشتر در آینده باشند و در صورتیکه این موضوع در توافقات روشن نشده باشد ، اختلافات آغاز می گردد .

 

آگاهی بیشتر : دانلود قرارداد همکاری موسسین استارتاپ

تعیین شیوه خاتمه شراکت تجاری

 

تعیین شیوه خاتمه شراکت تجاری

جدای از شراکت هایی که برای مدت زمان خاصی هستند و بعد از آن پایان می یابد هر شراکتی ممکن است روزی به پایان برسد و یا طرفین سود بیشتر را در خاتمه شراکت ببینند . در چنین مواردی باید مشخص باشد آنچه آورده افراد بوده است و در طول زمان تغییراتی داشته است و یا آنچه که در مدت شراکت ایجاد شده است چگونه و به چه میزان و در چه زمانی تقسیم شود . مسئولیت های بعدی احتمالی شرکا چگونه پوشش داده شود و غیره.

 

پیشنهاد می کنیم از مشاوره تخصصی موسسه حقوقی اترس استفاده کنید تا ریسک های  سرمایه گذاری خود را حداقل از نظر حقوقی کم کنید.

 

توافقات را مکتوب کنید

با اینکه این موضوع ساده به نظر می رسد،  اما بسیاری از دعاوی دادگاه ها به خاطر عدم رعایت این نکته مهم میباشد. نوشتن توافقات جدای از اینکه مانع فراموشی توافقات می شود و همچنین افراد را ملزم می کند در هنگام تنظیم آن اختلافات احتمالی آینده را پیش بینی کنند و از آن پیشگیری کند ، یک دلیل محکمه پسند در زمان اختلافات است . این را بدانیم که برای دادگاه دلایل دارای اهمیت هست بنابراین با مکتوب کردن توافقات امکان اثبات حق خود را حفظ کنیم . در انتها که با میزان پیچیدگی شراکت آشنا شدیم ،

 

برچسب های مرتبط

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *