موسسه حقوقی چیست

موسسه حقوقی چیست

موسسه حقوقی 

موسسه حقوقی ، یک سازمان غیر تجاری ارائه کننده خدمات حقوقی است که در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری ثبت می گردد و می بایست از کانون وکلای دادگستری مجوز فعالیت اخذ نماید. به طور کلی تمامی اشخاص حقوقی از جمله یک شرکت  و یا موسسه قابل استعلام از سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی  می باشد سوالی که مطرح میشود این است همین که نام یک موسسه حقوقی در اداره ثبت شرکت ها درج گردید ، برای سپردن امر حقوقی به آن قابل اعتماد است و یا بررسی موارد مهم دیگری نیز ضروری است که در ادامه این مقاله با هم بررسی خواهیم نمود.

تفاوت موسسه حقوقی مجاز و غیر مجاز در حرفه ی وکلای دادگستری

تفاوت موسسه های مجاز و  غیر مجاز چیست

در کشور ما متاسفانه در دوره هایی نظارت کافی در ثبت موسسات حقوقی صورت نگرفت و افرادی توانستند از این خلا نظارتی سواستفاده کنند و بدون اخذ مجوز های لازم از کانون وکلای دادگستری و یا مرکز مشاوران قوه قضاییه موفق به ثبت موسسه حقوقی در اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری شدند. کانون وکلای دادگستری برای مجوز دادن به یک موسسه شرایطی را در نظر گرفته است و حتی وکلایی که آن شرایط را نداشته باشند نمی توانند مجوز تاسیس را از کانون وکلای دادگستری مرکز اخذ نمایند. برخی از کارشناسان شرایط صدور مجوز توسط کانون وکلا را سختگیرانه ارزیابی می کنند  و در مقابل به نظر برخی دیگر ، دارا بودن این شروط برای یک موسسه حقوقی ای که بتوان به آن اعتماد کرد ضروری است . در هر صورت فارغ از اینکه این شرایطی که کانون وکلای دادگستری برای دریافت  مجوز   تعیین نموده است را ضروری و یا سختگیرانه بدانیم نکته ای که کمتر کسی نمی تواند آن را تائید نکند این است که این شروطی و ویژگیها که کانون وکلای دادگستری برای دادن مجوز  ضروری  دانسته است ، در نهایت به نفع موکلین است و موکلین می توانند موسسه حقوقی قابل اعتماد را تشخیص دهند . لیست موسسات حقوقی مجاز استان تهران در سایت کانون وکلای مرکز قابل شناسایی و استعلام است.

پس برای اینکه بدانیم یک موسسه حقوقی مجاز است یا نه می بایست  نام آن را از دوسایتی که اشاره شد استعلام کنیم و در صورتیکه نام آن

در سایت کانون وکلای دادگستری درج نگردیده باشد به معنی نداشتن مجوز لازم از این نهاد است.

مجاز بودن موسسه حقوقی و مزیت وکلای دادگستری آن برای موکلین

مجاز بودن موسسه حقوقی چه مزیتی برای موکل و یا متقاضی خدمات حقوقی دارد

برای صدور مجوز کانون وکلای دادگستری شروطی را تعیین نموده  است . به عنوان مثال مجوز فقط به وکیل دادگستری عضو کانون وکلای دادگستری داده می شود و افرادی که صلاحیت های علمی و حرفه ای برای داشتن پروانه وکالت را نداشته اند امکان گرفتن این مجوز را ندارند

و همچنین وکیل دادگستری ای که در سوابق خود تخلفات انتظامی مهم را داشته باشد نمیتواند این مجوز را بگیرد  و نکته مهم تر اینکه کانون وکلای دادگستری بر موسسات حقوقی مجاز نظارت دارد و در صورت هرگونه شکایت به آن رسیدگی می شود در حالیکه این نظارت در مورد یک موسسه حقوقی غیر مجاز انجام نمی شود.

شخصی که بخواهد از خدمات یک موسسه استفاده  کند ، همینکه نام آن  را از سایت کانون وکلای دادگستری استعلام نماید ، با خیال آسوده تر می تواند به آن مراجعه کند چرا که کانون وکلای دادگستری قبلا تایید کرده است که وکلای آن موسسه پروانه وکالت دارند و صلاحیت علمی وکیل آن موسسه و همچنین صلاحیت  حرفه ای و اخلاقی لازم را دارند و همچنین در هر زمان آن  موسسه تحت نظارت و پاسخگویی به کانون وکلای دادگستری است در حالیکه که موسسات حقوقی غیرمجاز هیچ نظارت  و پاسخگویی نسبت به کانون وکلای دادگستری ندارند.

 

تفاوت موسسات حقوقی مجاز و دفتر وکالت

دفتر وکالت معمولا توسط یک وکیل دادگستری تاسیس می شود و ممکن است یک یا چند وکیل جوان تر هم در آن دفتر وکالت فعالیت داشته باشند در مقابل موسسه حقوقی دارای یک شخصیت حقوقی مستقل ، وکلای متعدد و متخصص در حوزه های مختلف می باشد که تحت یک ساختار سازمانی نظام مند واحد فعالیت میکند. براساس بررسی های انجام شده در کشورهای توسعه یافته دفتر وکالت به  شکل سنتی آن تقریبا دیگر وجود ندارد و خدمات حقوقی غالبا به شکل موسسه با عنوان (law firm) ارائه می گردد. موسسه حقوقی مجاز و دفتر وکالت هر دو توسط وکیل دادگستری تاسیس میشود اما به طور کلی موسسات حقوقی برای بر طرف کردن برخی ضعف هایی که دفاتر وکالت داردند ایجاد و توسعه پیدا کردند.

مزیت های دریافت خدمات از موسسات مجاز

مزیت  های دریافت خدمات حقوقی از موسسه حقوقی مجاز

همانطور که اشاره شد ، موسسات حقوقی مجاز علاوه بر ثبت در اداره ثبت شرکت ها ، می بایست  مجوز از کانون وکلای دادگستری را داشته باشند که این موضوع از طریق  سایت کانون وکلای دادگستری قابل بررسی است.

حال سوالی که مطرح می شود این است که موسسه مجاز چه مزیت هایی دارد؟

۱-موسسه مانند یک سازمان است که دارای بخش ها و دپارتمان های جداگانه می باشد که در هر بخش وکلای متخصص و با تجربه در موضوع مربوطه فعالیت دارند.

۲- بزرگترین موسسات حقوقی دارای یک ساختار نظام مند هستند و در آن تقسیم کار به نحوی صورت می گیرد که امکان نظارت های درون  سازمانی بر وکلا و آموزش ایشان و نظارت بر کیفیت خدمات حقوقی و پیگیری پرونده ها ، به شکل مطلوبی قابل انجام می باشد.

۳-  موسسه حقوقی مجاز به دلیل اینکه از وکلای متعدد و توانمند تشکیل شده است این امکان را دارد در بررسی پرونده ها ، و ارائه خدمات حقوقی،نقطه نظر وکلای مختلف خود را در نظر بگیرد و در نتیجه شانس موفقیت بالاتر میرود.

آیا ایرانیان خارج از کشور میتوانند از خدمات یک موسسه حقوقی استفاده کنند؟

بله، هموطن های عزیز خارج از کشور میتوانند با تنظیم وکالت نامه از کلیه خدمات موسسه حقوقی استفاده کنند

نحوه تنظیم لایحه در موسسه حقوقی چگونه است؟

در موسسه حقوقی به دلیل حضور وکلای متعدد و متخصص تنظیم لایحه با نقطه نظرات مختلف انجام میگیرد همین امر سبب میشود لایحه ایی قوی ارایه شود

آیا وکلای یک موسسه حقوقی همگی وکیل پایه یک دادگستری هستند؟

 هدف یک موسسه حقوقی ارایه خدمات حقوقی در بالاترین کیفیت هست به همین علت وکلای آن ، وکیل پایه یک با تخصص های حقوقی مختلف میباشند

وکیل تهران

وکالت محضری

وکیل آنلاین

۲ پاسخ

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند