افترا عملی در قانون

افترا عملی

افترا عملی : افترا یکی از چندین جرایمی هست که در قانون مجازات اسلامی از آن نام برده و برای آن مجازات تعیین شده است. به صورت کلی جرم به هر گونه فعل و ترک فعلی گفته میشود که در قانون برای آن مجازات تعیین شده باشد. فعل به معنی انجام کاری میباشد که توسط قانون منع شده است و ترک فعل عدم انجام اقدامی هست که توسط قانونگذار بر عهده شخص یا اشخاصی با توجه به وظایف و جایگاهی که دارد گذاشته شده است.

 

 

انواع جرم افترا 

یکی از جرایمی که از دسته فعل منع شده میباشد افترا هست.

افترا به صورت کلی به دو دسته افترا لفظی و افترا عملی تقسیم بندی میشود.

در این گفتار که توسط وکیل کیفری موسسه اترس تهیه شده است، تلاش میکنیم که این جرمی که در قانون مجازات اسلامی پیش بینی شده است را از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار دهیم و همچنین به اهمیت دریافت مشاوره حقوقی در این زمینه میپردازیم.

از آنجایی که همه افراد پس از تصویب قانون نسبت به آن آگاه فرض میشوند و هیچکس نمیتواند ادعا کند که نسبت به منع قانونی بی اطلاع بوده است، با ما تا انتهای این بررسی همراه باشید تا از نکات مهم در این حوزه آگاه شوید.

 

 

افترا عملی چیست؟

افترا در لغت به معنای تهمت و بهتان زدن به دیگری میباشد.

از این جهت، همانطور که در متن بالا بیان کردیم به دو بخش لفظی یا قولی و افترا عملی تقسیم بندی میشود.

افترای قولی بدین معناست که شخصی صراحتا عنوان مجرمانه ای را به دیگری نسبت دهد و نتواند آنرا اثبات نماید. برای مثال شخصی دیگری تهمت کلاهبرداری بزند و نتواند اثبات نماید.

اما افترای عملی به این صورت است که شخص برای متهم کردن دیگری اشیا و وسایلی که اتهام آور است را در جایی که مورد تصرف دیگری هست قرار میدهد.

برای مثال شخصی برای انتقام جویی یا هر بهانه دیگری، مقداری مواد مخدر یا اسلحه در کیف دیگری قرار میدهد. حال به دلیل اهمیت این موضوع قانونگذار ایران افترای عملی را تحت دو عنوان مورد پیش بینی قرار داده است.

در ابتدا افترای عملی به طور عام که در ماده ۶۹۹ قانون تعزیرات پیش بینی شده است و افترای عملی با استفاده از مواد مخدر و روان گردان که در ماده ۲۶ قانون مبارزه با مواد مخدر سال ۱۳۶۷ پیش بینی شده است.

در این قانون، هرکس با هدف متهم کردن دیگری مواد مخدر و یا روان گردان های صنعتی یا ادوات استفاده از آن را در محلی قرار دهد، به حداکثر مجازات همان جرم محکوم خواهد شد.

برای مثال اگر فردی به دلیل انتقام جویی از دیگری یک کیلوگرم شیشه در اتومبیل دیگری قرار دهد حال به مراجع انتظامی برای دستگیری این فرد اطلاع دهد یا خیر، در صورت متهم شدن این فرد به این جرم افترای عملی صورت گرفته است و شخص انجام دهنده به اشد مجازات حمل یک کیلوگرم شیشه محکوم خواهد شد.

در صورت مشاهده چنین مواردی برای حفظ و نگهداری از دلایل خود هر چه سریع تر با یک وکیل کیفری متخصص تماس گرفته تا با راهنمایی های ایشان اقدامات خود را سنجیده انجام دهید.

 

نکات مهم در جرم افترای عملی

چندین نکته وجود دارد که باید در انتساب این جرم به دیگری مورد توجه قرار گیرد. اولین مورد این است که افترای عملی از دسته جرایم قابل گذشت است،

به این معنی که تنها در صورتی تعقیب متهم صورت میگیرد که دارای شاکی خصوصی باشد و هر زمان که شاکی از حقوق خود صرف نظر کرد تعقیب نتهم متوقف خواهد شد.

برای نکته دوم میتوان به عدم آگاهی قربانی از تحقق این اتفاق اشاره کرد. یعنی فردی که بزه دیده افترای عملی قرار میگیرد نباید هیچگونه اطلاعی راجع به وسایل جرم زا داشته باشد.

سومین نکته ارتباط مستقیم فعل افترا زننده به ضرر و زیانی هست که متوجه شخص متوجه آن شده است.

چهارمین نکته داشتن سوء نیت از سوی افترا زننده است.

برای مثال شخصی که بسته ای در اتومبیل دیگری قرار میدهد که حاوی مواد مخدر است نیز باید نسبت به محتویات داخل بسته اطلاع کامل داشته باشد در غیر این صورت به دلیل عدم سوء نیت این جرم منتفی میباشد.

افترا باید همانطور که در بالا اشاره کردیم صراحتا و روشن صورت بگیرد. در آخر از ویژگی های این جرم میتوان به مقید بودن آن اشاره کرد.

در حقوق کیفری مقید بودن یک جرم نشان دهنده این است که باید نتیجه خاصی که برای آن در نظر گرفته شده است رخ دهد تا محقق شود و به صرف انجام یک اقدام این اتفاق حاصل نمیشود.

برای مثال در این جرم باید شخص به اتهام حمل سلاح گرم دستگیر شود تا افترای عملی محقق گردد.

 

افترا عملی و افترای لفظی

 

مشاوره حقوقی با وکیل برای جرم افترا

به دلیل نکات و جزئیاتی که در عنوان بالا به آن اشاره کرده برای راهنمایی گرفتن در خصوص این قبیل جرایم شما باید به سراغ وکلای متخصص و با تجربه در حوزه دعاوی و پرونده های کیفری بروید.

زیرا بررسی و انطباق همه این مسائل با واقعیتی که رخ داده است، دانش و تجربه بالایی را طلب میکند. به همین علت شما میتوانید برای بهرمندی از مشاوره حقوقی کیفری  با بالاترین کیفیت از وکلای کیفری موسسه حقوقی اترس راهنمایی بگیرید.

 

هزینه مشاوره حقوقی برای پرونده افترا عملی

باید اذعان داشت با توجه به میزان هزینه هایی که ممکن است افراد در نتیحه دعاوی حقوقی و کیفری متجمل شوند یکی از مسائل مهم نیز هزینه مشاوره حقوقی میباشد.

اما این نکته نباید باعث این موضوع شود که به دلیل دریافت مشاوره افترا عملی با هزینه کمتر از افرادی مشاوره دریافت کنیم که دانش حقوق یا تجربه کافی ندارند.

موسسه حقوقی مجاز اترس یکی از مراکزی هست که به صورت تخصصی با تکمیل کادر حقوقی خود به ارائه خدمات مشاوره ای در زمینه های مختلف میپردازد.

هزینه مشاوره حقوقی آنلاین و  تلفنی با وکلای کیفری اترس به مدت ۲۰ دقیقه به مبلغ ۱۸۵ هزارتومان و به مدت ۳۰ به مبلغ ۲۵۰ هزارتومان میباشد.

 

نتیجه گیری

به صورت کلی اثبات و دفاع در برابر اتهامات کیفری که در مراجع قضایی مورد پیگیری قرار میگیرد دارای جزئیات زیادی میباشد. افترای عملی یکی از جرایم مقید میباشد که برای پیگرد قانونی نیاز به شکایت شاکی خصوصی هست و ممکن نیست که قاضی راسا بتواند تعقیب متهمین اینگونه جرایم را انجام دهد.

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند