موسسه حقوقی اترس
قانون مدنی در ایران

قانون مدنی

قانون مدنی : هر کشوری دارای قانون مدنی مخصوص به خود میباشد که به تنظیم روابط بین اشخاص و اموال میپردازد.

به دلیل اینکه بدوی ترین نیازهای انسان در همان ابتدا قانونگذاری در همین زمینه ها بوده است، به همین دلیل معمولا قانون مدنی هر کشور قدیمی ترین نسخه قانونگذاری آنها میباشد و در کشور ایران نیز چنین است.

این قانون مصوب سال ۱۳۰۴ میباشد که اگر بخواهیم بر اساس به وجود آمدن قوانین مدون بیان کنیم اولین قانون مدون ایران میباشد.

قانون مدنی در تمامی کشور ها برگرفته از وضعیت فرهنگی و مذهبی آن کشور میباشد. از آنجایی که کشور ایران نیز دارای قدمت تاریخی زیادی هست و همچنین مردمان آن بیشتر مسلمان هستند اکثر قوانین ریشه در قواعد و اصول تاریخی و مذهبی دین اسلام و به خصوص مذهب شیعه دارد.

اما در این بین نباید از این نکته غافل شویم که نحوه نگارش و اصول قانونگذاری برگرفته از کشورهای غربی و به همین دلیل ما ردپای قوانین و مقررات آن کشورها را در این قانون مشاهده میکنیم.

در بین کشورهای غربی قانون مدنی ایران بیشتر از قوانین کشور فرانسه برگرفته شده است و البته تا حدودی از کشور بلژیک. در ادامه میتوانید به راحتی فایل پی دی اف این قانون را دانلود نمایید.

موضوعات قانون مدنی ایران

به صورت کلی میتوان موضوعات مطروحه در قانون مدنی کشور ایران را به چهار قسمت دسته بندی کرد که عبارتند از:

 

اموال و مالکیت

در این باب از کتاب قانون مدنی ما شاهد حقوقی برای افراد هستیم که در نتیجه ارتباط آنها با اموال به وجود می آید. در این قوانین تعریفی از اموال منقول و غیرمنقول ارائه میشود و همچنین به تنظیم روابط افراد با اموال میپردازد.

 

احوال شخصیه

اشخاص از زمان حیات تا زمان فوت دارای حق و حقوقی هستند که قانون مدنی در این بخش از کتاب به بیان این حقوق میپردازد. به صورت کلی در این قانون دو نوع شخص وجود دارد که به آن اشخاص حقیقی(افراد) و اشخاص حقوقی(شرکت ها) گفته میشود و تمامی حقوق و تکالیف آنها در طول زندگی مشخص شده است.

 

قراردادها

بر اساس این قانون قواعدی کلی وجود دارد که برای صحت تمامی قراردادها لازم است که در بخش قواعد عمومی بیان شده است. همچنین به بیان قوانین حاکم بر عقود معین و عقود غیر معین که تابع ماده ۱۰ این قانون هستند میپردازد.

 

خانواده

یکی دیگر از مباحث مهم این قانون مربوط به حقوق خانواده است. از این قبیل موارد میتوان به عقد نکاح، ارث، وصیت و … اشاره کرد. در این خصوص میتوانید مشکلات خود را با دریافت مشاوره حقوقی خانواده به وکیل متخصص انتقال دهید.

 

قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران

دانلود فایل پی دی اف قانون مدنی کشور ایران

وکیل مسلط به قانون مدنی کیست؟

به صورت کلی وکیل به حقوقدانانی اطلاق میشود که دارای مجوز کار از کانون وکلای دادگستری نیز باشند. وکلا پس از اخذ مجوز کار با توجه به زمینه فعالیت خود به دو دسته وکلای کیفری و حقوقی(مدنی) تقسیم بندی میشوند.

وکلای حقوقی برای فعالیت تخصصی در این زمینه باید در همان ابتدا نسبت به قانون مدنی که منبع اصلی تمام قواعد و اصول در این حوزه است اشراف داشته باشد. به عنوان مثال وکلای ملکی، خانواده، قراردادها و… از این دسته وکلا میباشند.

در نتیجه همانطور که در ابتدا این گفتار نیز اشاره کردیم قانون مدنی از مهمترین قوانین کشور ایران میباشد که در آن قواعد کلی بسیاری از قوانین دیگر نیز بیان شده است. بدین صورت هر شخصی برای انجام هر اقدامی که در مطالب بالا اشاره کردیم نیاز به تسلط بر این قانون دارد.

برچسب های مرتبط

ابطال مشارکت مدنی و قوانین آن

ابطال مشارکت مدنی

احتمالا همه ما حداقل یک بار در زندگی مان واژه «شراکت» را شنیده یا آن را تجربه نموده ایم. قرارداد

دیدگاه ، نظر و یا سوال حقوقی خود را بنویسید.
وکیل متخصص حوزه مربوطه پاسخ شما را میدهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *