جرم تفخیذ : رابطه نامشروع دایره گسترده ای از روابط را شامل میشود که بر خلاف قوانین و مقررات یا شرع مقدس دین اسلام بوده باشد. برخی تصور میکنند که تنها رابطه جنسی میان زن و مرد از دسته روابط نامشروع است اما این تصور اشتباهی میباشد و تفخیذ نیز یکی از انواع آن میباشد.
تفخیذ اصطلاحی هست که از منابع فقهی به قوانین و مقررات ما وارد شده است و به معنای رابطه جنسی مرد با مرد میباشد.
البته باید بدانید که تنها رابطه تفخیذ که نوع خاصی از رابطه جنسی خارج از عرف میباشد جرم انگاری نشده است بلکه دیگر روابط مانند رابطه زن با زن و مرد با مرد نیز با عناوین دیگر در قانون مجازات اسلامی بیان شده و برای آنها مجازات تعیین شده است.
در ادامه به صورت دقیق به بررسی جرم تفخیذ خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
Toggle
منابع و مستندات جرم تفخیذ
نکته ای که باید در ابتدا از سوی افراد مورد بررسی قرار گیرد و به عنوان اصول اولیه عناوین کیفری شناخته میشود اصل قانونی بودن جرم و مجازات است.
بر اساس این اصل تمامی عناوین مجرمانه باید در قانون مجازات نسبت به آن تصریح شده باشد و همچنین مجازات آن نیز به طور دقیق بیان شده باشد در غیر این صورت امکان برخورد با افراد وجود نخواهد داشت.
به همین دلیل مستند قانونی هر جرمی مهمترین رکن آن در دعاوی کیفری محسوب میشود. مستند قانونی جرم تفخیذ ماده ۲۳۵ قاون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ میباشد که آنرا چنین تعریف کرده و ما با این تعریف به احراز ارکان جرم دست خواهیم زد. “تفخیذ عبارت است از قرار دادن اندان تناسلی مرد بین رانها یا نشیمنگاه انسان مذکر دیگر”
با این تعریف به راحتی میتوانیم این جرم را از باقی جرایم دیگر در زمینه روابط نامشروع مانند جرم لواط که آن هم رابطه میان دو مرد است تفکیک کرد.
مجازات تفخیذ چیست؟
پس ار بررسی تعریف اصطلاحی تفخیذ و بیان مستند قانونی آن لازم است برای شناخت کافی به آن مجازاتی که قانونگذار در صورت ارتکاب این جرم در نظر گرفته است را بشناسیم.
مجازات این جرم از دسته مجازات های حدی میباشد از منابع فقهی وارد قانون شده است و بدین ترتیب راهی برای تغییر یا کاهش آن وجود نخواهد داشت.
در ماده 236 قانون مجازات اسلامی آمده است که مجازات جرم تفخیذ صد ضربه شلاق است و میان فاعل و مفعول در رابطه جنسی برای انجام مجازات تفاوتی نیست.
در تبصره این ماده اما استثنائی قائل شده است و بیان کرده اگر فاعل این جرم کافر یا غیر مسلمان بوده و مفعول مسلمان باشد، مجازات فاعل غیر مسلمان اعدام و مفعول مسلمان همان صد ضربه شلاق میباشد.
نحوه رسیدگی به جرم تفخیذ و دادگاه صالح برای رسیدگی به آن
جرم تفخیذ به دلیل اینکه از دسته جرایم منافی عفت و اخلاق عمومی محسوب میشود بر خلاف باقی جرایم به طور مستقیم در دادگاه صالح رسیدگی میشود و روند دادسرا را طی نمیکنید.
تمامی تحقیقات و ارائه مدارک و مستندات جرم در دادگاه و به دستور قاضی پرونده صورت میگیرد. دادگاه صالح برای رسیدگی به این جرم دادگاه کیفری دو میباشد که قاضی با دعوت از شاکی و متهم پرونده و بررسی مدارک و بیانات آنان، اقدام به صدور حکم برائت یا محکومیت میکند.
مشاوره حقوقی کیفری با وکیل متخصص پرونده های رابطه نامشروع میتواند به شما برای ارائه دلایل و مستندات به صورت محکمه پسند راهنمایی کند.
رسیدگی در دادگاه کیفری دو به صورت بدوی میباشد، در نتیجه میتوانید نسبت به حکم صادره در دادگاه تجدیدنظر اعتراض خود را با ارائه دادخواست ظرف ۲۰ روز پس از صدور رای اعلام نمایید.
تنظیم شکوائیه با موضوع تفخیذ
برای شکایت در خصوص این جرم به دلیل پیچیدگی هایی که پیش تر با آنها آشنا شدیم بهتر است تنظیم شکوائیه توسط وکلای کیفری متخصص صورت بگیرد تا احتمال پیروزی در دعوا بیشتر باشد.
توجه داشته باشید که باید به تمامی ارکان تشکیل دهنده جرم یعنی رکن قانونی، مادی و معنوی اشاره شود زیرا تحقیقات در خصوص این جرم که منافی عفت میباشد تحقیقات به صورت کاملا محتاطانه از سوی مقام قضائی انجام خواهد گرفت و همین مسئله کار را برای شاکی به منظور اثبات جرم کمی سخت خواهد کرد.
نحوه اثبات جرم تفخیذ
ادله اثبات دعوا در قوانین آئین دادرسی به طور کامل بیان شده است اما دلایلی که میتواند اثبات کننده جرم تخفیذ نزد دادگاه باشد به اقرار متهم و شهادت شهود محدود میشود.
برای اثبات از طریق شهادت شهود باید 4 مرد عادل یا ۳ مرد عادل با دو زن عادل به صورت متوالی نزد قاضی با رعایت تشریفات شهادت دهند.
برای اثبات از طریق اقرار نیز شخص متهم باید در سلامت عقل و با رضایت ۴ مرتبه نزد قاضی اقرار نماید و اگر کمتر از ۴ بار اقرار نماید به ۳۱ تا ۷۴ ۱ربه شلاق محکوم خواهد شد.
در صورتی که شاهدان به دروغ شهادت دهند علاوه بر اینکه میتوان از طریق جرم شهادت دروغ از آنها شکایت کرد، آنها به دلیل ارتکاب جرم قذف به ۸۰ ضربه شلاق محکوم خواهند شد.
تاثیر توبه در مجازات تفخیذ
در جرایم حدی اگر متهم پیش از اثبات جرم در دادگاه توبه نماید و ندامت وی برای قاضی محرز گردد، مجازات شلاق از وی ساقط خواهد شد. در صورتی که جرم با اقرار خود شخص در دادگاه اثبات شده باشد، پس از اثبات نیز با احراز شرایط قضای دادگاه میتواند از طریق رئیس قوه قضائیه درخواست عفو رهبری نماید و به این صورت از اجرای مجازات شلاق جلوگیری نماید.
مستند قانونی نکات ارائه شده ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی میباشد.
وکیل تفخیذ در تهران
وکیل تخفیذ از دسته وکلای کیفری محسوب میشود که با مطالعه تخصصی در این زمینه و به دست آوردن تجربه کاری به ارائه خدمات حقوقی در این حوزه میپردازد. موسسه حقوقی مجاز اترس که یکی از بزرگترین موسسات حقوقی در شهر تهران میباشد و میتوان برای پیگیری های پرونده تفخیذ از وکلای آن برای دریافت مشاوره یا اعلام وکالت استفاده نمود.
نتیجه گیری
برای پیگیری جرایم حدی بهترین اقدام راهنمایی گرفتن از متخصصین میباشد زیرا نحوه اثبات آن در دادگاه و حتی رسیدگی به آنها به دلیل اهمیت بالایی که دارند بسیار متفاوت است. برای این کار به وکیل تفخیذ مراجعه کرده تا در نتیجه یک اقدام اشتباه حقوق شما تضییع نگردد.