در مواردی که شغل مودیان صرفا ارائه خدمات باشد، پنجاه درصد (۵۰%) نصابهای تعیین شده مبنای گروه بندی میباشد.
مثل ، وکلا ، پزشکان و…
در مواردی که مودیان به صورت مشاغل مشارکتی اعم از اختیاری یا قهری فعالیت دارند، درآمد ابرازی و یا قطعی شده مشارکت ملاک است نه به صورت انفرادی.
درمواردی که صاحبان مشاغل حرف موضوع این آیین نامه سال اول ایجاد(تاسیس) هستند گروه سوم محسوب میشوند مگر مودیانی که به واسطه موضوع فعالیت جزو گروه اول طبقهبندی شده اند.
از سال سوم فعالیت به بعد می بایست بر اساس نصابهای مقرر طبقه بندی شده و نسبت به انجام تکالیف قانونی عمل نمایند.
تسلیم اظهارنامه گروههای بالاتر توسط صاحبان مشاغلی که در گروه های پایینتر قرار دارند منعی ندارد، لکن صرف انجام این امر مودی را در گروه های بالاتر قرار نخواهد داد.
مثل صاحبان مشاغل گروه سوم اظهارنامه گروه اول یا دوم ارائه نمایند یا صاحبان مشاغل گروه دوم اظهارنامه گروه اول تسلیم نمایند.
گاهی اوقات قانون گذار برای گروه ها مزیت های در نظر میگیرد مثلا گروه سوم در سالهای اخیر از امتیاز ارسال تبصره ماده ۱۰۰ به جای اظهارنامه بهره مند بوده است.
یکی از تکالیف مهم گروه اول پلمپ و نگهداری دفاتر قانونی بوده است.
سازمان می تواند در صورت تشخیص ضرورت تاپایان دی ماه هر سال فهرست مشاغل افزوده شده به گروه اول براساس نوع فعالیت را تهیه و از طریق درج آگهی در روزنامه رسمی کشور و یکی از روزنامههای کثیرالانتشار و یا از طریق تشکلهای صنفی و حرفهای ذیربط به مودیان مالیاتی اعلام نماید. مودیان اخیرالذکر از ابتدای سال مالیاتی بعد از اعلام مکلف به اجرای تکالیف تعیین شده مربوط به گروه اول خواهند بود.
یک دیدگاه بنویسید