ابطال برند و علامت تجاری در ایران

ابطال برند یا ابطال علامت تجاری

شرایط ابطال برند و علامت تجاری

ابطال برند : کلمه ی برند  روزانه در مکالمات بسیاری از افراد شنیده می شود. بر اساس بند الف ماده ۳۰ از قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری؛ علامت یعنی هر نشان قابل رؤیتی است که کالاها یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را از هم متمایز می کند.

در واقع برند که در زبان حقوقی علامت تجاری نامیده می شود؛ لوگو یا نشان مخصوصی است که محصولات متعلق به افراد را از دیگر محصولات متمایز می کند.

مثلا برند سامسونگ با برند اپل متفاوت است. این تفاوت موجب تفکیک و شناسایی این برندها و اعتبار آنها از هم می شود. اهمیت دانستن مقررات مربوط به علامت تجاری (برند) موجب می شود که در مواردی که کسی از برند محصول شما سواستفاده کرد، این اطلاع و آگاهی را داشته باشید که می توانید علیه او طرح دعوا کنید.

به شرط اینکه علامت را به شکل صحیح و جامع ثبت کرده باشید. در نتیجه بتوانید از حقوق مربوط به علامت خود محافظت کنید. از طرفی برندی که بر اساس مقررات قانونی ثبت شده باشد؛ تا اتمام مدت اعتبار ان از حمایت قانون بهره مند می می شود.

در صورتیکه برای مشاوره حقوقی علامت تجاری نیاز به مشورت وکیل متخصص امور ثبتی شرکت ها دارید ، میتوانید از طریق راه های ارتباطی با ما در تماس باشید.

 

 

برند و علامت تجاری چیست

 

برند چیست و با علامت تجاری چه تفاوتی دارد؟

بنابراین در پاسخ به این سوال که تفاوت برند و علامت تجاری چیست باید عرض کنیم که ، برند اصطلاح عرفی آن چیزی است که در قانون به آن علامت تجاری گفته می شود و تفاوتی ندارند.

بر اساس قانون حق استفاده ی انحصاری از یک علامت (برند) مختص کسی است که آن علامت را بر اساس قانون به ثبت رسانده است. در نتیجه عدم ثبت علامت موجب عدم حمایت های قانون می شود.

 

آگاهی بیشتر: مراحل تمدید علامت تجاری و قوانین مرتبط با ثبت برند بیشتر بدانیم

 

چرا دعوای ابطال علامت تجاری مطرح میشود ؟

دعاوی ابطال برند یا ابطالل ثبت برند زمانی طرح میشود که شما مالک یک علامت تجاری هستید و شخصی برند شما را ثبت کرده است و بدون اینکه کارشناسان اداره مالکیت معنوی متوجه ثبت قبلی برند شما و یا شباهت برند شما شده باشند .

وقتی که یک برندی ثبت می شود و آگهی می شود ، هر شخصی که به این ثبت اعتراض داشته باشد می تواند در همان مرجع ثبتی به آن اعتراض کند .این اعتراض را نباید با دادخواست ابطال برند اشتباه گرفت .

دادخواست ابطال علامت تجاری در دادگاه تهران (معمولا شعبه ۳ مجتمع قضایی شهید بهشتی تهران ) رسیدگی می شود و رایی که این شعبه صادر می کند در دادگاه تجدیدنظر استان تهران قابل اعتراض می باشد.

اگر دادخواست ادعای مالک برند را پذیرفت و حکم به ابطال ثبت برند دوم داد در واقع اینطور تشخیص داده شده که برند دوم نیز همان برند اول می باشد .

در این موارد پیشنهاد می شود با حکم قطعی قضایی به مرکز مالکیت معنوی مراجعه و برند دوم را هم ثبت کنید که مسئله مجددا تکرار نشود .

 

آگاهی بیشتر : چگونگی ثبت برند بدون داشتن جواز کسب و قوانین مربوطه

 

وکیل دادگستری و ابطال برند و علامت تجاری

 

وکیل دادگستری برای ابطال برند

با توجه به تخصصی بودن این پرونده ، حضور وکیل دادگستری برای ابطال برند ضروری است .

حمایت قانونی از برند مستلزم ثبت برند در مرکز مالکیت معنوی است. این کار موجب می شود این نام تجاری مخصوص شما باشد و دیگری نتواند همین نام و نشان را برای خودش به ثبت برساند .

در نظر داشته باشید وقتی شما می توانید به عنوان مالک یک برند ، دادخواست ابطال علامت تجاری طرح کنید که آن را قبلا ثبت نموده باشید . هرچند که وکلای متخصص برند اترس در پرونده ای توانستند بدون ثبت علامت قبلی ، مالکیت موکل خود را بر برند اثبات کنند اما عدم ثبت برند ، ریسک شما را بالا می برد .

 

بیشتر بدانیم : برای ثبت دادخواست ابطال سند رسمی چه موارد و نکاتی مورد نیاز است

 

موارد ابطال برند و علامت تجاری

( برگرفته از مفاد مواد ۳۰، ۳۲، ۴۱ و ۴۳ قانون ثبت اختراعات، طرح های صنعتی و علائم تجاری)

 

۱-در صورتی که یک برند را ثبت کنید و مدت سه سال از تاریخ ثبت از آن استفاده نکنید؛ هر ذی نفع می تواند ابطال آن را تقاضا کند. زیرا ثبت علامت به دلیل استفاده از آن است. کسی حق ندارد علامتی را به ثبت برساند و از آن استفاده نکند .

۲-علامت ثبت شده نتواند کالا یا خدمات اشخاص حقیقی یا حقوقی را متمایز کند و یا به عبارت دیگر برند ثبت شده، مشابه برند دیگری باشد .

۳-علامت ثبت شده خلاف شرع، نظم عمومی و اخلاق حسنه باشد.

۴-علامت مذکور مراکز تجاری یا عمومی را مخصوصا در مورد مبدا جغرافیایی کالاها یا خدمات یا خصوصیات آنها گمراه کند.

۵-در صورتی که برند ثبت شده به نشان نظامی، پرچم و یا نشان های مملکتی شبیه باشد

۶-در صورتی که شخصی از برند مشترک به صورت انحصاری استفاده کند؛

۷-اگر علامتی تقلید از عین یا به طرز گمراه کننده ای شبیه یا ترجمه یک علامت یا یک نام تجاری دارای معروفیت علمی باشد. به بیان ساده انتخاب علامت تقلیدی به دلیل بهره برداری در تولید کالا یا ارائه خدماتی مشابه کالا یا خدماتی باشد که با علامت اصلی دارای شهرت و معرفیت در ایران، تولید یا ارائه می شود..

۸-عین علامتی باشد که قبلاً به نام مالک دیگری ثبت شده و یا تاریخ تقاضای ثبت آن مقدم یا دارای حق تقدم برای همان کالا و خدمات و یا برای کالا و خدماتیه که به ‌لحاظ ارتباط و شباهت موجب فریب و گمراهی می شود.

از بین مواردی که گفته شد ، ابطال برند به جهت ثبت برند مشابه با برند قبلی بیشتر طرح می شود.

 

موارد ابطال علامت تجاری چیست

 

نکته ی مهم در ابطال علامت تجاری

بر اساس  ماده ۱۴۸ آیین نامه اجرایی قانون ثبت علائم و اختراعات، مرکز مالکیت معنوی مطابق حکم قطعی دادگاه مراتب ابطال را در دفتر مربوطه درج می کند و سپس ابطال برند را در روزنامه رسمی آگهی می کند.

و رای دادگاه میتواند تمام گواهی نامه برند ثبت شده را ابطال کند و همچنین  ممکن است حکم به ابطال بخشی از برند یا نسبت به بعضی از کالاها و خدمات یک علامت باشد .

 

سخن آخر آنکه برند و علامت تجاری یک شرکت و یک کسب و کار یکی از ارزشمندترین دارایی های آن است که برای آن هزینه های گزاف تبلیغاتی شده است .مراقب آن باشید ، به درستی آن را ثبت کنید و اگر سواستفاده گرانی توانستند آن را ثبت کنند دادخواست ابطال علامت تجاری بدهید و روی کمک موسسه حقوقی اترس هم حساب کنید.

پیشنهاد می کنیم در صورتیکه برند خود را ثبت نکرده اید همین حالا وقت مشاوره حقوقی تلفنی دریافت کنید.

 

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند