جرم فحاشی پیامکی چیست

جرم فحاشی پیامکی

جرم فحاشی پیامکی :  قانونگذار در قانون مجازات اسلامی برای تعریف جرم چنین مقرر داشته است که جرم ارتکاب هرگونه فعل و ترک و فعلی هست که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است.

یکی از افعالی که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است فحاشی میباشد که بستر های متفاوتی برای آن وجود دارد.

ارتکاب این فعل ممکن است به صورت حضوری، تلفنی یا پیامکی ارتکاب یابد که موضوع بحث ما فحاشی از طریق پیامک است. در برخی از موارد ممکن است در پی مشاجره ای که بین بزهکار و بزه دیده رخ داده است این جرم ارتکاب یابد.

در صورتی که بزه دیده جرم فحاشی پیامکی قرار گرفتید بهتر است در آن لحظه خونسردی خود را حفظ کرده و از ادامه بحث خودداری نمایید تا در زمان مناسب با دریافت مشاوره حقوقی کیفری از وکیل متخصص، به پیگیری از طریق مراجع صالح اقدام نمایید.

در ادامه برای آشنایی بیشتر با این جرم با ما همراه باشید.

 

 

جرایم پیامکی

جرایم پیامکی به آن دسته از افعال مجرمانه ای گفته میشود که در بستر پیامک اتفاق می افتد. تنها برخی از جرایم هستند که از این طریق امکان ارتکاب آنها وجود دارد که یکی از شایع ترین آنها فحاشی است.

برای اینکه بتوانید مستند جرایمی که از طریق پیامک رخ داده است را در دادگاه مورد استفاده قرار دهید لازم است که از طریق  پلیس فتا اقدام به دریافت مدارک محکمه پسند آن نمایید.

البته اگر در این خصوص خودتان نیز اقدام نکنید تمامی استعلامات قضایی مبنی بر صحت مدارک ارائه شده از پلیس فتا انجام خواهد شد.

اما مشاوره حقوقی پلیس فتا چنین بیان میدارد که بهتر است شخصی که خواهان استفاده از این قبیل مدارک است خود اقدام به دریافت آن نماید زیرا ممکن است دادگاه در برخی مواقع بدون اخذ استعلام حکم به بی اعتباری مدارک ارائه شده دهد.

 

مجازات فحاشی پیامکی

تعریف فحش در قانون تنها توهین یا نسبت دادن الفاظ رکیک به فرد دیگر یا بستگان او نیست، بلکه به هر حرف یا رفتار ناپسندی گفته میشود که سبب آزرده خاطر شدن طرف مقابل گردد.

فحاشی ممکن است به دو صورت قذف یا غیر قذف رخ دهد.

قذف بر اساس ماده ۲۴۵ قانون مجازات اسلامی نسبت دادن زنا یا لواط به شخص دیگری میباشد. اگر در فحاشی پیامکی فرد چنین موردی وجود داشت میتوان از وی به علت ارتکاب جرم قذف شکایت کرد که مجازات به مراتب سنگین تری نسبت به فخاشی دارد.

اما اگر قذف نباشد در زمره همان فحاشی قرار میگیرد. ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی کتاب تعزیرات در خصوص بیان مجازات فحاشی چنین بیان میدارد، در صورتی که موجب حد قذف نباشد، دارای مجازات تا حداکثر ۷۴ ضربه شلاق و یا جزای نقدی ۵۰ هزار تا یک میلیون ریال میباشد.

البته توجه داشته باشید که جزای نقدی با توجه به نرخ هر سال محاسبه میگردد و برای اطلاع دقیق از آن میتوانید به وکیل کیفری مراجعه نمایید.

 

جرم فحاشی ناموسی در پیامک

افرادی که بزه دیده این دسته از جرایم پیامکی قرار گرفته اند باید نسبت به الفاظ و کلماتی که برای فحش و توهین از سوی بزهکار مورد استفاده قرار میگیرد توجه داشته باشند.

اگر فحش ناموسی مورد استفاده قرار گرفته باشد ممکن است که مشمول جرم حدی قذف باشد. به همین دلیل بهتر است در اولین زمان ممکن از وکیل جرم فحاشی پیامکی مشاوره حقوقی دریافت کرده تا با راهنمایی ایشان در پیگری قضایی خود به آن اشاره کنید.

وکیل جرایم اینترنتی نیز میتواند با استفاده از تجربه و تخصص خود در این زمینه برای اثبات ارتکاب چنین جرمی راهنمای شما باشد. اگر جرم فحاشی ناموسی از موارد قذف باشد بر اساس ماده ۲۵۰ قانون مجازات اسلامی، مرتکب به ۸۰ ضربه شلاق حدی و به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.

 

 

بیشتر بدانیم : جرایم پیامکی چگونه رخ میدهد

مجازات جرم فحاشی پیامکی در دادگاه

 

تفاوت فحاشی رودرو با پیامکی

در این گفتار متوجه این امر شدیم که بر اساس قانون تفاوتی در مجازات فردی که به صورت رودرو یا به صورت پیامکی به فحاشی پرداخته است وجود ندارد.

تنها تفاوتی که برای آن وجود دارد نحوه اثباتی آن در دادگاه صالح است. فحاشی پیامکی با استعلامات قضایی و سند پیامک های ارسالی به اثبات میرسد اما فحاشی رودرو با شهادت شهود در جلسه دادگاه اثبات خواهد شد.

توجه داشته باشید که شهادت دروغ نیز جرمی مستقل است که در صورت اثبات مرتکبین آن مجازات سنگینی خواهند داشت.

 

پیگیری مجازات جرم فحاشی پیامکی

شما میتوانید با راهنمایی گرفتن از وکیل متخصص کیفری در تنظیم شکوائیه خود شروع به پیگیری قضائی را در دادگاه آغاز نمایید. پرونده شما پس از ثبت شکوائیه خود در دفتر خدمات الکترونیک قضائی به دادسرای صالح ارجاع خواهد شد.

دادسرا در جهت تکمیل مدارک و مستندات جرم، به انجام تحقیقات در این زمینه میپردازد و در صورتی که جرم ارتکابی را منتسب به متهم پرونده تشخیص دهد با  صدور کیفرخواست پرونده را به دادگاه صلاحیت دارد محل وقوع جرم برای رسیدگی و صدور حکم نهایی ارجاع خواهد داد.

 

مشاوره حقوقی با وکیل 

مشاوره حقوقی با وکیل متخصص شما را نسبت تمامی اقداماتی که باید در جهت احقاق حقوق خود انجام دهید آگاه میسازدو بدین صورت میتوانید با خیالی آسوده دست به انجام پیگیری های قضائی خود بزنید.

همچنین راهنمایی گرفتن از وکیل سبب میشود تا برای پیگیری روند شکایت مانند پیگیری شکایت در جرایم رایانه ایی و غیره وقت و هزینه کمتری را صرف نمایید.

 

هزینه مشاوره حقوقی

موسسه حقوقی مجاز اترس یکی از مراکزی میباشد که با ارائه مشاوره حقوقی آنلاین ، حضوری و تلفنی میتواند راهنمای خوبی برای شما در این دسته از پرونده های کیفری و شکایت جرم فحاشی پیامکی ، باشد.

برای راهنمایی گرفتن از وکلای اترس میتوانید با یکی از شماره تماسهایی که در انتهای صفحه درج شده است تماس بگیرید تا در اسرع وقت از راهنمایی های وکیل بهرمند شوید. هزینه مشاوره حقوقی در صفحه تعرفه خدمات حقوقی درج گشته و در صورت فوری بودن جلسه مشاوره، شرایط را برای همکاران ما توضیح داده تا انجام امور شما در اولویت قرار داده شود.

 

نتیجه گیری

به صورت کلی باید گفت  در صورت مواجه شدن با جرم فحاشی پیامکی بهترین اقدام، حفظ خونسردی خود میباشد تا در برابر جرمی که بر علیه شما رخ داده است شما نیز مرتکب جرمی نشوید، تا بتوانید با راهنمایی وکیل از طریق قانونی حقوق خود را احیا کرده و مجرم را به سزای عمل خود برسانید.

 

 

تهیه شده در دپارتمان حقوق کیفری

 

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند