شرایط گرفتن حق طلاق

حق طلاق چیست و شرایط و نحوه گرفتن آن

حق طلاق : عقد نکاح هم مانند هر عقد دیگری میتواند بر اساس توافقات طرفین متفاوت باشد و ضمن آن شروطی قید شود.

حق طلاق در گذشته اهمیت چندانی برای زن یا مرد نداشت چون بالاخره این مرد بود که برای زندگی مشترک تصمیم گیری میکرد. اما امروزه با مطرح شدن تساوی حقوق زن و مرد یکی از شروط خانم ها برای ازدواج همین مسئله حق طلاق میباشد.

قانون مدنی در ماده ۱۱۳۳ به طور صریح حق طلاق را جزء حقوق مرد دانسته و به او سپرده است. این مسئله به این معنا نمیباشد که اعطای این حق به زوجه امکان پذیر نمیباشد.

همانطور که میدانید برخی از حقوق قابلیت نقل و انتقال دارند که حق طلاق نیز از آن دسته محسوب میشود. برای اینکه از حدود و قصور و نحوه اعطای این حق مطلع شوید لازم است که تا انتهای این گفتار که توسط وکیل متخصص امور خانواده موسسه حقوقی اترس تنظیم شده است با ما همراه باشید.

 

 

شرایط حق طلاق

همانطور که در ابتدای این گفتار گفتیم حق طلاق با مرد است که میتواند این حق را به زوجه منتقل نماید. این انتقال به صورت یک وکالت از مرد به زن برای اجرای طلاق داده میشود.

حال ممکن است که این مسئله به عنوان یکی از شروط ضمن عقد نکاح به زن داده شود و راه دیگر آن این است که به صورت جداگانه زوجین به دفتر اسناد رسمی رجوع کرده و زوج یک وکالتنامه تحت عنوان وکالت در طلاق به زوجه بدهد.

رسمی بودن این سند بسیار دارای اهمیت میباشد به دلیل اینکه اگر این وکالتنامه به صورت شفاهی باشد یا تحت عنوان یک سند عادی تنظیم شده باشد در مراجع قضایی قابل قبول نیست و اثبات آن هم امکان پذیر نمیباشد.

دادن این وکالتنامه برای اجرای طلاق به زوجه بدین معنی نمیباشد که طلاق به درخواست مرد امکان پذیر نیست.

یعنی مرد هم میتواند پس از انتقال، از حق قانونی خود استفاده کرده و همسر خود را مطلقه نماید و همچنین برای اعطای این حق با زوجه توافقاتی از قبیل بخشیدن کل یا بخشی از مهریه یا حضانت فرزندان نماید.

کافیست برای اعطای وکالت زوجین به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و با در دست داشتن مدارک زیر به ثبت رسمی آن اقدام نمایند.

شناسنامه زوجین

کارت ملی زوجین

اصل عقدنامه

 

حق طلاق بلاعزل

یکی از نکاتی که باید زوجه در زمان اعطای وکالتنامه از طرف همسر خود به آن توجه نماید این است که وکالت در طلاق باید به صورت بلاعزل داده شود. زیرا عقد وکالت از دسته عقود جایز میباشد و عقود جایز در قوانین و مقررات کشور ما عقودی هستند که هر یک از طرفین میتوانند به صورت یک طرفه آن را فسخ نمایند.

اما با اعطای وکالت بلاعزل دیگر زوج حق عدول از تصمیم خود را ندارد و نمیتواند به تنهایی و بدون داشتن دلیل موجه از تصمیم خود صرفه نظر کرده و این حق را از زوجه بگیرد.

دیگر نکته ای که باید بدان توجه نمود این است که در این وکالتنامه حتما حق توکیل به غیر برای زوجه در نظر گرفته شده باشد زیرا زمانی که زوجه بخواهد برای طلاق به کمک یک وکیل دادگستری متخصص  امور طلاق این دعاوی اقدام نماید بتواند به او برای انجام اقدامات لازم وکالت دهد.

با همه این تفاسیر باید حتما پیش از انجام چنین اقداماتی با یک وکیل خانواده مشورت نمایید تا در زمان اجرای آن به مشکل نخورید.

 

 

بیشتر بدانیم : شرایط فسخ نکاح از طرف زن چیست

چگونگی حق طلاق زن

 

حق طلاق در طلاق توافقی چگونه است؟

داشتن حق طلاق زوجه منافاتی با طلاق توافقی ندارد و تقریبا از روند مشابهی در دادگاه برخوردارند. در صورت داشتن این حق میتواند طلاق به درخواست زن صورت بگیرد که البته پیشنهاد میشود که در صورت تساوی حقوق میان زوجین برای جدایی بهتر است که این امر به صورت توافقی انجام گیرد تا بتوان از مزیت های طلاق توافقی استفاده نمود.

در طلاق توافقی زوجین برای جدایی از یکدیگر به صورت مسالمت آمیز تصمیم گیری میکنند و میتوانند برای اموری مانند مهریه، نفقه و حضانت فرزندان با یکدیگر به بحث و گفتگو بپردازند تا در نهایت به یک توافقی برای مجموع آنها برسند و این امر برای قاضی معتبر است.

مزیت دیگری طلاق توافقی که دارد این است که زمان و هزینه کمتری برای آن صرف میشود و امور قضایی با سرعت بیشتری انجام میپذیرند.

 

اگر حق طلاق با زن باشد گرفتن طلاق چقدر طول میکشد؟

اگر زوجه دارای حق طلاق باشد میتواند در ضمن گرفتن طلاق خود مهریه خود را نیز دریافت نماید. در صورت داشتن حق اجرای طلاق اگر خود زوجه اقدام نماید زمانی بین ۵ تا ۹ ماه تا گرفتن حکم دادگاه زمان ببرد.

البته زوجه میتواند با کمک گرفتن از وکلای مجرب این زمان به ۱ تا ۳ ماه تقلیل دهد. وکلای طلاق با دانشی که در زمینه قوانین و مقررات حوزه خانواده و همچنین آگاهی که نسبت به رویه قضایی دارند میتواند مسیرهای ساده تری برای این امر برگیزنند و با استدلال ها و استناد به قوانین در لوایح خود قاضی را برای صدور هرچه سریع تر حکم طلاق مجاب نمایند. شما میتوانید برای راحتی بیشتر شما میتوانید  از وکیل خانم کمک بگیرید.

 

معایب دادن حق طلاق برای مرد چیست؟

در کنار تمام مزایایی که این امر برای زوجه دارد لازم است معایبی که این امر برای زوج دارد را نیز بیان کنیم. یکی از معایبی که میتواند برای مرد بیان کرد این است که زوجه با داشتن چنین حقی هر زمان که بخواهد میتواند بدون آگاهی زوج برای طلاق خود اقدام نماید و این اتفاق برای او تعهدات مالی به بار می آورد زیرا که در ضمن این اقدام میتواند مهریه و اجرت المثل زن خود را نیز مطالبه نماید.

با این تفاسیر حتما پیش از اعطای وکالت در طلاق با یک مشاور حقوقی مشورت نمایید تا متعهد به انجام کاری که شما را دچار سختی میکند نشوید.

 

بیشتر بدانیم : مراحل دریافت اجازه ازدواج مجدد از دادگاه

 

جمع بندی

ما در این گفتار جنبه های مختلفی از اعطای حق طلاق از طرف مرد به زن و همچنین بهترین راه های اقدام برای طلاق را مورد بررسی قرار دادیم. اما به دلیل اینکه هر مورد با مورد دیگر متفاوت است پیشنهاد میشود که پیش از انجام هرگونه اقدامی در این زمینه از وکلای موسسه حقوقی مجاز اترس مشاوره بگیرید تا بهترین راه اقدام را به شما ارائه دهند.

 

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند