طلاق به درخواست مرد در ایران

طلاق به درخواست مرد

طلاق به درخواست مرد : یکی از مواردی که مطابق قانون، قاضی دادگاه خانواده اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش می کند حالتی است که مرد خواهان طلاق باشد.

براساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی: «مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه ‌تقاضای طلاق همسرش را بنماید.» با این وجود طلاق از جمله عقود تشریفاتی است که برای انجام آن شرایطی لازم است و مراحلی از جمله تعیین تکلیف حقوقی مالی توسط وکیل مهریه خانم  باید طی شود که در این نوشتار برآنیم آنها را شرح دهیم.

 

صدور حکم طلاق به درخواست مرد

در مواردی که شوهر به هر دلیلی خواهان طلاق باشد می تواند دادخواست طلاق را به دادگاه خانواده محل سکونت زن و یا محل زندگی مشترک تقدیم کند.

دادگاه پس از تعیین وقت رسیدگی و دعوت از طرفین و پس از دریافت نظر داورهای دو طرف در درجه اول سعی در ایجاد صلح و سازش بین زن و شوهر می نماید .

در صورتی که سازش ایجاد نشود با محکوم کردن شوهر به پرداخت کامل و یکجای حقوق مالی همسرش ازجمله مهریه ثبت شده در سند ازدواج، نفقه، اجرت المثل و یا نحله گواهی عدم امکان سازش را صادر می کند مگر اینکه دو طرف در جلسه رسیدگی درخصوص نحوه پرداخت این موارد به توافق برسند در غیر این صورت و اگر شوهر بطور یکجا نتواند حقوق مالی زن را پرداخت کند باید پس از صدور رای دادگاه با طرح دعوای اعسار، تقاضای قسطی کردن پرداخت آن ها را از دادگاه بنماید.

این دعوی در همان دادگاه صادرکننده گواهی عدم امکان سازش بررسی و در صورتی که شرایط اعسار وجود داشته باشد حکم اعسار صادر می شود.

 

بیشتر بدانیم : چرا مشاوره حقوقی پیش از ازدواج مهم میباشد

"صدور

 

نحوه اعتراض به حکم طلاق به درخواست مرد

گواهی عدم امکان سازشی که به درخواست مرد صادر می شود قطعی و قابل اجرا نیست و در دو مرحله در دادگاه تجدیدنظر و در دیوان عالی کشور توسط زن قابل اعتراض است. و چنانچه رای غیابی صادر شده باشد یک مرحله حق اعتراض دیگر در دادگاه صادرکننده رای برای زن ایجاد می شود.

البته باتوجه به اینکه حق طلاق با مرد است درصورتی که رای از نظر شرایط ظاهری مطابق قانون صادر شده باشد و مقررات قانونی در جریان رسیدگی رعایت شده باشد رای اولیه صادره تایید می شود.

 

مقاله پیشنهادی: طلاق به درخواست زن

مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش

بر اساس ماده ۳۴ قانون حمایت خانواده مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش جهت تسلیم به دفتر طلاق از تاریخ قطعیت حکم سه ماه است. یعنی مرد در طول این مدت فرصت دارد گواهی عدم امکان سازش را به دفتر طلاق ارائه و طلاق را ثبت نماید در غیر این صورت گواهی مزبور اعتبار خود را از دست داده و بی اثر می شود و مرد در صورتی که همچنان خواهان طلاق باشد می بایست از ابتدا کلیه مراحل را طی نماید.

البته مطابق ماده مذکور «چنانچه گواهی مذکور ظرف این مهلت تسلیم نشود یا طرفی که آن را به دفترخانه رسمی طلاق تسلیم کرده است ظرف سه ماه از تاریخ تسلیم در دفترخانه حاضر نشود یا مدارک لازم را ارائه نکند، گواهی صادرشده از درجه اعتبار ساقط است.» بنابراین عملا یک مهلت سه ماهه دیگر جهت اجرای صیغه طلاق در نظر گرفته شده است.

 

چگونگی اجرای حکم طلاق به درخواست مرد

مطابق قانون گواهی عدم امکان سازش صادره بعد از قطعیت قابل اجرا است و شوهر می تواند پس از تمام شدن مهلت فرجام خواهی و یا پس از ابلاغ رای فرجام خواهی آن را به دفتر طلاق ارائه و تقاضای اجرای آن را بنماید.

چنانچه زن ظرف مدت یک هفته جهت اجرای صیغه طلاق در دفتر طلاق حاضر نشود سردفتر تاریخی را تعیین و به دو طرف ابلاغ می کند که در آن تاریخ جهت اجرای صیغه طلاق حاضر شوند و در صورتی که زن در آن تاریخ هم حاضر نشود سردفتر از دادگاه صادرکننده رای تقاضای تعیین نماینده ای از طرف زن را می کند که معمولا این نمایندگی به خود سردفتر داده می شود و سپس صیغه طلاق جاری و طلاق ثبت می شود و مراتب ثبت آن به زن ابلاغ می گردد.

 

بیشتر بدانیم : اهمیت  مشاوره حقوقی طلاق برای آقایان

وکیل دعوای طلاق مردان

 

وکیل دعوای طلاق به درخواست مرد

وکیل متخصص در دعوای طلاق به درخواست مرد، وکیلی است که در حوزه وکالت خانواده متبحر باشد. طلاق به درخواست مرد مانند سایر دعاوی خانواده ویژگی ها و پیچیدگی های خاص خود را دارد و علاوه بر اینکه وکیل باید در حوزه طلاق مسلط باشد، باید بتواند این ویژگی ها را نیز مدیریت کند.

 

هزینه وکیل دعوای طلاق به درخواست مرد

حق الزحمه وکیل دعوای طلاق  در بخش تعرفه های خدمات حقوقی سایت اترس، قابل مشاهده می باشد. هزینه وکیل در طرح و دفاع در پرونده های قضایی و همچنین سایر هزینه های خدمات حقوقی مانند مشاوره در بخش مربوطه ثبت شده است.

 

مشاوره حقوقی دعوای طلاق به درخواست مرد

توضیحاتی که در این مقاله اشاره شد کلیات دعوای طلاق به درخواست مرد بود. طبیعتا برای بررسی دقیق تر موضوع و پرونده شما، مساله می بایست بصورت خاص توسط وکلای متخصص خانواده تجزیه و تحلیل و در نهایت راه حل ارائه شود.

همین حالا می توانید با دریافت مشاوره تخصصی خانواده از وکلای دپارتمان تخصصی خانواده موسسه حقوقی اترس،  هزینه های بعدی خود را کاهش دهید.

 

جمع بندی حق طلاق

دانستیم که طلاق به درخواست مرد به دلیل به اینکه حق طلاق با مرد است در اکثریت قریب به اتفاق موارد با موفقیت همراه است اما اجرای آن باتوجه به آثار مالی آن برای مرد به آسانی صورت نمی گیرد و با چالش هایی همراه است.

البته در صورت توافق دو طرف پس از طرح دعوای طلاق به درخواست مرد امکان تبدیل خواسته به طلاق توافقی مرد و زن وجود دارد اما در این صورت دادگاه موظف به ارجاع موضوع به واحد مشاوره است و پس از دریافت نظر واحد مشاوره حکم به طلاق توافقی صادر می کند.

در صورتی که مرد و یا هر دو طرف در پرونده وکیل داشته باشند بهتر می توانند جریان رسیدگی به موضوع پرونده و اجرای آن را خصوصا از نظر مالی مدیریت کنند.

به قلم دپارتمان تخصصی خانواده موسسه حقوقی اترس

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند