چک الکترونیک چیست

چک الکترونیک چیست؟

چک الکترونیک : با توجه به پیشرفت جوامع بشری دیگر استفاده از پول نقد در معاملات منسوخ شده و جای خود را به اسناد تجاری که پر کاربرد ترین آنها چک میباشد داده است.

البته باید بدانید که سند تجاری چک تنها برای جابجایی پول استفاده نمیشود و میتواند به عنوان تضمین انجام تعهدی نزد دیگری به امانت گذاشته شود.

اما برای پایان دادن به دوران استفاده از چک های کاغذی یکی از اهداف قانون صدور چک این بوده است که افراد از چک الکترونیکی استفاده نمایند.

چک الکترونیک به مانند همان چک های قدیمی میباشد با این تفاوت که کاملا به صورت دیجیتال تمامی مراحل آن صورت خواهد گرفت. این طرحی که از سوی دولت در اهداف قانون صدور چک قرار گرفته است در سه بانک صادرات، پارسیان و تجارت انجام گرفته است و افراد میتوانند از چک های الکترونیک این سه بانک استفاده نمایند.

پس با این تفاسیر چک الکترونیکی کارکردی مانند چک های قدیمی و کاغذی دارد اما نحوه دریافت دسته چک، صدور، ثبت، استعلام و مواردی دیگر آن کاملا متفاوت میباشد.

برای آگاهی از این موارد تا انتهای این گفتار که توسط وکیل چک موسسه اترس تهیه شده است همراه ما باشید.

 

 

مزایای استفاده از چک الکترونیکی

پیشرفت در تکنولوژی همواره به کمک انسان آمده و با حضورش به حل بسیاری از مشکلات اساسی دست زده است. پس در اینجا به تعدادی از مزایایی که استفاده از چک الکترونیک هم برای صادر کننده و هم برای دریافت کننده آن دارد اشاره خواهیم کرد.

 

کاهش خطر جعل و تقلب در آن

به دلیل بالا بودن امنیت امضای دیجیتال و همچنین احراز هویت هایی که از طریق سامانه انجام میشود امکان تقلب و جعل از افراد گرفته شده و به همین علت بسیار ایمن تر از چک های کاغذی و قدیمی هست.

 

عدم وجود نسخه فیزیکی

یکی از عوامل تهدید کننده افراد در گذشته خود برگه چک بود که خطراتی مانند سرقت یا گم شدن آن باعث ایجاد ضرر میشد و یا دعاوی تحت عنوان استرداد لاشه چک در مراجع قضایی مطرح میگشت که با این ابداع چنین مواردی وجود نخواهد داشت.

 

چک الکترونیکی و حفظ محیط زیست

با توجه به میزان معاملات زیادی که روزانه با چک در حال انجام شدن است، استفاده از چک کاغذی تعداد زیادی برگه چک به هدر میرود اما با الکترونیکی شدن آن این تعداد به حداقل رسیده و رفته رفته از بین خواهد رفت و از این طریق محیط زیستی سالم تر خواهیم داشت.

 

امکانات سامانه چکاد

برای آشنایی بیشتر با سامانه چکاد بهتر است در ابتدا بدانید که این سامانه چه امکاناتی را در اختیار شما قرار میدهد تا در زمان لزوم بتوانید برای انجام آن به سامانه چکاد مراجعه نمایید.

درخواست و همچنین صدور چک الکترونیک

انتقال چک به دیگری اعم از شخص حقیقی و حقوقی

استعلام چک صیادی: این استعلام به شما کمک میکند تا از میزان اعتبار صادر کننده آن مطلع شوید.

وصول وجه چک در حساب بانکی ثبت شده خود

همانطور که ثبت و صدور چک های الکترونیکی از طریق سامانه چکاد است، ابطال و مسدودسازی آن نیز از طریق همین سامانه صورت خواهد گرفت.

ضمانت از چک الکترونیکی که سبب بالا رفتن حفظ حقوق کاربران خواهد شد.

 

 

بیشتر بدانیم : نحوه مطالبه چک صیادی چگونه است

صدور چک الکترونیک

 

نحوه صدور چک الکترونیک

از آنجایی که صدور چک دیجیتال با چک های قدیمی متفاوت است بهتر است که به این مطلب توجه نمایید. بانک مرکزی اعلام داشته است که چک های الکترونیکی تنها از سوی سه بانک تجارت، صادرات و پارسیان صادر خواهد شد.

صدور چک تنها از طریق سامانه چکاد که زیر نظر بانک مرکزی هست صورت میگیرد. در این سامانه افراد باید برای صدور چک امضای دیجیتال خود را در انتهای آن قرار دهند.

متقاضیان میتوانند از طریق نصب اپلیکیشن هامون به ثبت امضای الکترونیکی خود اقدام کرده و از آن برای صدور چک الکترونیکی در سامانه چکاد استفاده نمایند.

برای اینکه یک چک به صورت صحیح صادر شود تفاوتی میان نسخه قدیمی یا الکترونیکی آن وجود ندارد به همین سبب برای اینکه بدانید چگونه میتوانید یک سند چک را به طور صحیح صادر نمایید میتوانید از وکلای پایه یک دادگستری مشاوره حقوقی چک دریافت کرده و اقدام به صدور صحیح چک نمایید.

 

مشاوره حقوقی با وکیل چک

شما با مطالعه این گفتار و مشاهده سامانه چکاد مشکلی اساسی در ثبت، صدور یا دریافت چک از دیگری نخواهید داشت اما نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که آیا تمامی دعاوی با موضوع چک با ابداع چنین سامانه و سیستمی برچیده خواهد شد یا خیر؟

درست است که با آمدن چک های صیادی و الکترونیکی همانطور که در این متن اشاره کردیم دست افراد برای ارتکاب جرم کلاهبرداری بسیار بسته شده است اما هنوز مواردی مانند عدم پرداخت وجه چک یا تاخیر در تادیه آن وجود خواهد داشت.

به همین علت میتوان گفت که پاسخ این پرسش که دعاوی چک پایان یافته است منفی میباشد. به همین دلیل اگر مشکلی در این زمینه برای شما به وجود بیاید بهتر است که به وکلا یا موسسات حقوقی مجاز مراجعه کنید و با مطرح نمودن مسائل خود، از طریق مشاوره حقوقی یا اعطای وکالت به وکیل، راهکار حل مسائل را دریافت نمایید.

 

هزینه مشاوره حقوقی با وکیل برای چک الکترونیک

هر یک از خدماتی که وکلا یا موسسات حقوقی به اشخاص ارائه میکنند دارای هزینه ای برای این افراد میباشد. یکی از پرکاربرد ترین خدماتی وکلا به موکلین خود ارائه میکنند مشاوره حقوقی در زمینه های مختلف از جمله مسائل مربوط به چک و سفته دیجیتالی میباشد. موسسه حقوقی اترس یکی از معتبر ترین موسساتی هست که میتوانید به صورت های حضوری، تلفنی و آنلاین از خدمات حقوقی آن بهرمند شوید. هزینه مشاوره حقوقی تلفنی از وکلای مجرب اترس در بخش تعرفه خدمات حقوقی درج گشته است .

 

نتیجه گیری

با همه این تفاسیر چک های الکترونیکی و دیجیتال امروزه به یکی از روشهای پرداخت تبدیل شده است. امروزه به دلیل ابتدایی بودن و تازگی آن کمی میان افراد ناشناخته و طریقه استفاده آن نیز شاید کمی سخت تر از چک های قدیمی به نظر برسد اما با پیشرفت تکنولوژی افراد ناچار به استفاده از آن خواهند شد.

پس بهتر است که در همین ابتدا به دلیل مزایای نامبرده در ابتدای گفتار و همچنین نکاتی که به آنها اشاره شد به راحتی از این دسته چک ها استفاده نماییم.

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند