درباره شرایط و مراحل تغییر نام شرکت ها

تغییر نام شرکت های تجاری

آنچه باید درباره ی تغییر نام شرکت ها بدانید

تغییر نام شرکت : ما قصد داریم در این نوشتار که به قلم وکلای متخصص امور شرکتهای تجاری  موسسه حقوقی اترس نگارش یافته است برای شما مقررات و پروسه ی تغییر نام شرکتها را توضیح بدیم.

قانونگذار برای شرکت های تجاری شخصیت حقوقی تعریف کرده است. در نتیجه این شرکت ها مثل اشخاص حقیقی دارای نام هستند. شرکت های تجاری با این نام از سایر شرکت ها اعم از تجاری و غیر تجاری متمایز می شوند. همچنین در انتهای این مقاله نمونه هایی از صورتجلسات تغییرنام انواع شرکتها که مورد قبول اداره ثبت شرکت ها  می باشد را با شما به اشتراک می گذاریم .

در شرکت های تجاری این امکان وجود داره که بعد از انتخاب نام و ثبت آن، بنابر دلایلی تصمیم بر تغییر نام شرکت گرفته شود. در نتیجه باید قوانین تغییر اسم در این خصوص مد نظر قرار داده بشه. یعنی دقیقا مثل همان ثبت اولیه ی نام، تغییر نام شرکت هم یک پروسه ی زمانی داره. برای آگاهی از امور حقوقی شرکت ها این نوشته را بخوانید.

تغییر نام شرکت برای تمام شرکتها امکان پذیره و محدودیتی در این مورد وجود ندارد.

بعد از تغییرنام ، شماره و تاریخ ثبت شرکت تغییری نمی کند.

نام انتخابی افراد حقیقی باید طبق قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی باشد.

تغییر نام شرکت چگونه است

برای تغییر نام شرکت چه شرایطی باید رعایت شود

نام منتخب باید کاملا فارسی و بدون ریشه ی عربی و لاتین باشه.

نام منتخب باید نام منحصربفرد باشه؛ به شکلی که قبلا توسط شرکتی مورد استفاده قرار نگرفته باشه یا به ثبت نرسیده باشه. برای اینکار میشه به سامانه اینترنتی ilenc.ir  مراجعه کرد تا بتوان از تکراری نبودن عنوان انتخابی اطمینان پیدا کرد.

اگر در نام شرکت عدد وجود دارد؛باید به شکل حروف نوشته شود نه ریاضی.

استفاده از حروف انگلیسی به صورت پی وی سی و… ممنوع است.

نام منتخب باید حداقلی سه بخش باشه (سه سیلابی).

ممنوعیت استفاده از نام افراد مشهور مثل ابن سینا، حافظ یا دانشمندان.

انتخاب برخی کلمات مثل دولتی، ایران و… ممنوع است. همچنین برای استفاده از نام شهرها و اماکن مختلف مجوز فرمانداری یا سایر مراجع ذیصلاح لازم است.

نکته ی مهم : باید مقررات مربوط به اسم که خاص هر شرکت تجاری است؛ رعایت شود. مثلا شرکت نسبی باید اسم یکی از شرکا را در عنوان خودش داشته باشد. همچنین مثلا در شرکت تضامنی باید اسم یکی از شرکا و عبارت سایر شرکا یا برادران قید شود.

تغییر نام شرکت با مسئولیت محدود

تغییر نام شرکت با مسئولیت محدود

برای تغییر نام شرکت با مسئولیت محدود موافقت اعضای هیئت مدیره و مجمع عمومی شرکت لازم است. در واقع برای تغییر نام شرکت با مسئولیت محدود باید مجمع عمومی فوق العاده شرکت تشکیل و صورت جلسه هم تنظیم و به امضای اعضا برسد. سپس به همراه مدارک شناسایی مدیر عامل و مدارک شرکت (شامل کپی آگهی تأسیس و روزنامه رسمی شرکت به همراه اسامی انتخابی با تعیین اولویت) تحویل اداره ثبت شود.

نمونه صورتجلسه تغییر نام شرکت با مسئولیت محدود

صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده

در ادامه نمونه صورتجلسه تغییر نام را که مورد تائید کارشناسان اداره ثبت شرکتها می باشد برای دانلود تقدیم حضور می کنیم.

همانطور که میدانید تغییر نام شرکت با مسئولیت محدود در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده است بنابراین صورتجلسه مورد نظر هم باید به امضا این مجمع برسد.

در تنظیم صورتجلسه تغییر نام ذکر چند نکته مفید فایده است .

کلیه صورتجلسات می بایست روی سربرگ شرکت باشد و  دارای امضا اشخاص صاحب سمت و مهر شرکت باشد.

جلسه ممکن است با حضور تمامی شرکا برگزار شده باشد .در این صورت مدارک دعوت شرکا نیاز نیست اما اگر جلسه با اکثریت شرکاء تشکیل شده باشد رعایت تشریفات دعوت و ارائه مستندات آن مانند دعوت در روزنامه الزامی است.

در صورتی که شرکاء اصالتاً یا ولایتاً یا وکالتاً ذیل صورتجلسه را امضاء می نمایند لازم است با قید عنوان این کار صورت گیرد و در صورتی که وکالتاً امضاء می نمایند ارائه وکالت نامه رسمی یا تصویر برابر اصل شده الزامی است.

در صورتیکه تعداد شرکاء از ۱۲ نفر بیشتر باشد انتخاب هیأت نظار (مرکب از سه نفراز شرکاء) الزامی و درابتدا صورتجلسه نام اعضای هیأت نظار نوشته شود در ذیل صورتجلسه امضاء نمایند.

صورتجلسه در سه نسخه تهیه و به امضاء اعضاء هیئت مدیره برسد . و یک نسخه از آن ظرف مدت سه روز پس از پذیرش نهایی در سامانه از طریق باجه های منتخب اداره پست به اداره ثبت شرکتها ارسال و مجددا وارد سامانه شوید و بارکدپستی را وارد کنید.

نمونه صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده

نمونه صورتجلسه تغییر نام شرکت سهامی خاص

صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده

متن نمونه صورتجلسه تغییر نام شرکت سهامی خاص که مورد تائید اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری است ، برای دانلود در اختیار شما قرار گرفته است .

برای تکمیل این فرم تمامی تذکراتی که در مورد تغییر نام شرکت با مسئولیت محدود ذکر کردیم را از جمله اینکه صورتجلسه در سربرگ شرکت باشد و مهر و امضا داشته باشد ،اگر صورتجلسه با اتفاق آرا امضا نشده است ، مستندات تشریفات دعوت رسمی و… را رعایت کنید.

در مورد شرکت های سهامی خاص می بایست نام سهامداران حاضر در مجمع و تعداد سهام آنها در یک لیست نوشته شده و به امضای آنها برسد و هیات رئیسه مجمع صحت آنرا تایید و بهمراه صورتجلسه به اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری ارسال گردد.

تغییر نام شرکت سهامی خاص

۱-تشکیل مجمع عمومی فوق العاده.

۲.تنظیم صورتجلسه و امضای هیأت رئیسه.

۳-تشریفات دعوت مطابق اساسنامه شرکت و قانون تجارت.

۴-تحویل اصل صورتجلسه که به امضای حاضرین در جلسه رسیده همراه با لیست سهامداران به اداره ثبت شرکتها.

۵-پرداخت حق الثبت جهت تغییر نام و تحویل فیش به اداره ثبت شرکتها.

۶-اصل روزنامه حاوی آگهی دعوت و مجوز اخذ شده به اداره ثبت شرکتها.

۷.تایید انتخابی توسط مسؤل تعیین نام اداره ثبت شرکتها بعد از تحویل مدارک.

نمونه صورتجلسه تغییر نام شرکتهای سهامی

صورت جلسه تغییر نام

تغییر نام شرکت سهامی عام

۱-.تشکیل مجمع عمومی فوق العاده.

۲.تنظیم صورتجلسه که به امضای هیأت رئیسه رسیده باشه.

۳.دعوت اعضا مطابق اساسنامه شرکت و قانون تجارت.

۴.تسلیم صورتجلسه و لیست سهامداران حاضر در جلسه که به امضای آنها رسیده به اداره ثبت شرکتها.

۵.پرداخت هزینه ی ثبت جهت تغییر نام و تحویل فیش به اداره ثبت شرکتها.

۶.تحویل اصل روزنامه حاوی آگهی دعوت و مجوز اخذ شده به اداره ثبت شرکتها.

۷.تایید نام انتخابی توسط مسؤل تعیین نام اداره ثبت شرکتها بعد از تحویل مدارک.

نتیجه گیری :

در این مقاله با شیوه های عملی تغییر نام در شرکت ها آشنا شدیم . در نظر داشته باشید که بعد از اینکه درخواست تغییر نام میدهید ، اداره تعیین نام ، با توجه به اینکه نام جدید پیشنهادی شما ، با نام های دیگر مشابهت نداشته باشد آن را می پذیرد.

با توجه به اینکه یکی از خدمات اترس ، انجام امور ثبتی و حقوقی شرکت ها است ، پیشنهاد می کنیم برای انتخاب مسیر سریع تر و مطمئن تر ، تغییر نام شرکت خود را به ما بسپارید.

مسئولیت مدیرعامل در شرکتهای مسئولیت محدود

مسئولیت مدیرعامل شرکت مسئولیت محدود

اگر مدیر یک شرکت با مسئولیت محدود هستید، لازمه بدونید چنانچه از موارد زیر بی اطلاع باشید یا رفتارهایی انجام بدید که منع قانونی دارند، به مجازات کلاهبرداری محکوم میشوید! بنابراین دنبال کردن و مطالعه این سلسله نوشتار در بخش مطالب حقوقی وب سایت موسسه حقوقی اترس ، موجب آگاهی شما میشه تا ضمن اطلاع از وظایف و مسئولیت قانونی مدیرعامل در شرکت با مسئولیت محدود هرگز مرتکب چنین جرایمی نشوید.

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند