کلاهبرداری اینترنتی و پیامکی، یکی از رایجترین جرائم در دنیای دیجیتال است. در این نوع کلاهبرداری، افراد با استفاده از روشهای مختلف، از جمله ارسال پیامک، ایمیل و تماس تلفنی، سعی در کلاهبرداری از شما دارند.
۸ راه پیشگیری از کلاهبرداری اینترنتی و پیامکی
۱- عدم اعتماد به پیامهای ناشناس: هرگز به پیامهای ناشناس پاسخ ندهید و به هیچ وجه اطلاعات شخصی خود را به آنها ندهید.
۲-بررسی منبع پیام: همیشه منبع پیام را بررسی کنید و مطمئن شوید که از یک منبع معتبر است.
۳- عدم اعتماد به پیامهای تحریکآمیز: هرگز به پیامهای تحریکآمیز پاسخ ندهید و به هیچ وجه به آنها پول ندهید. فعال کردن طمع مخاطب ، مهمترین ابزار کلاهبردارهاست.
۴- استفاده از نرمافزارهای ضد ویروس: برای حفاظت از دستگاه خود در برابر ویروسها و نرمافزارهای مخرب، از نرمافزارهای ضد ویروس استفاده کنید. از منابع ناشناس فایل دانلود نکنید و نرم افزارهای ویروس کش روی از بین بردن بدافزارها بسیار موثر است.
۵- عدم اعتماد به پیامهای ساختگی: هرگز به پیامهای ساختگی پاسخ ندهید و به هیچ وجه اطلاعات شخصی خود را در آنها وارد نکنید. ممکن است کلاهبرداران پیامی ساختگی ارسال کنند که شما تصور کنید از سوی سامانه ثنا و یا شرکت اینستاگرام آمده است. اطلاعات خود را در دست آنها نگذارید.
۶- استفاده از رمز عبور قوی: برای حفاظت از حساب کاربری خود، از رمز عبور قوی استفاده کنید و هرگز آن را با دیگران به اشتراک نگذارید.
۷-عدم دانلود فایلهای ناشناس: هرگز فایلهای ناشناس را دانلود نکنید و همیشه فایلهای خود را از منابع معتبر دانلود کنید.
۸- استفاده از پروتکل امن HTTPS: برای حفاظت از اطلاعات شخصی خود در اینترنت، همیشه از پروتکل امن HTTPS استفاده کنید

در کل، برای جلوگیری از کلاهبرداری اینترنتی و پیامکی، باید هوشیار و دقیق عمل کرد و به هیچ وجه به پیامهای ناشناس و تحریکآمیز پاسخ نداد. همچنین، باید از نرمافزارهای ضد ویروس استفاده کرد و رمز عبور قوی برای حساب کاربری خود انتخاب کرد. در صورتی که به هرگونه کلاهبرداری دچار شدید، باید به مراکز قانونی مانند پلیس مراجعه کنید و یا از طریق دفاترخدمات قضائی و با مشورت وکلای امور کیفری نسبت به ثبت شکایت و شکواییه خود اقدام نمایید.