موسسه حقوقی اترس
مسئولیت مدیرعامل و مدیران شرکت سهامی خاص

مسئولیت مدیرعامل شرکت سهامی خاص

 آیا می دانستید که اطلاع نداشتن از مسئولیت مدیرعامل شرکت سهامی خاص ، نه تنها موجب هزینه های گزاف مالی می شود، بلکه باعث مسئولیت های سنگین کیفری و حقوقی نیز هست.

متاسفانه بارها شاهد بودیم که عدم آگاهی باعث شده یک مدیرعامل در دام پرونده های کیفری بیفتد که رهایی از آن نه تنها هزینه بردار هست، بلکه اعتبار ایشان را هم به شدت زیر سوال می برد.

 

مسئولیت مدیران شرکت سهامی خاص

بحث مسئولیت مدیرعامل شرکت سهامی خاص از دو جنبه اهمیت دارد .از دید مدیرعامل که آگاهی خود را بالاببرد و در دام مسئولیت های قانونی نیفتاد و از دید سهامداران ، اعضای هیات مدیره و اشخاص ثالث ، اینکه در چه مواردی می توانند به مدیرعامل شرکت مراجعه کند ، موضوع دارای اهمیت هست. پس تا انتها با همراه باشید و اگر در این خصوص سوالی دارید می توانید از طریق بخش نظرات همین صفحه ، سوال خود را مطرح کنید.

 

برای شروع فهرستی از مسئولیت مدیرعامل شرکت سهامی خاص بررسی میشود :

 

مسئولیت مدنی مدیران  شرکت سهامی 

۱-چنانچه مدیر و یا مدیرعامل از مقررات قانونی، اساسنامه شرکت و یا مصوبات مجمع عمومی تخلف کند، هم در برابر شرکت و هم اشخاص ثالث (منظور اشخاص طرف معامله با شرکت) مسئول جبران خسارتی هست که از این تخلف به وجود آمده است. (بر اساس ماده ۱۴۲ قانون تجارت).

نکته ی مهم اینکه وجود مسئولیت برای اعضای هیات مدیره در مورد خطای مشترک موجب رفع مسئولیت مدیرعامل شرکت سهامی خاص نمی شود. بلکه مدیر عامل و اعضای هیات مدیره مسئولیت مشترک دارند (یعنی خسارت تقسیم می شود).

بنابراین بر اساس تجربه وکلای موضوعات حقوقی ، شناخت مقررات حقوق تجاری ، اساسنامه شرکت (به عنوان قرارداد بین اعضا شرکت) و مصوبات مجمع عمومی حیاتی است چرا که تخلف از این سه مورد و ضرری که به دنبال آن حادث می شود ، موجب مسئولیت مدنی مدیر شرکت سهامی می شود .

۲. در صورتی که ورشکستگی شرکت به دلیل تخلف مدیر عامل یا اعضای هیات مدیره باشد، افراد متخلف منفردا یا متضامنا مسئول پرداخت بدهی شرکت هستند (البته در مواردی که اموال شرکت برای پرداخت بدهی ها کافی نباشد) همچنین اگر شرکت منحل شود (به دلیلی غیر از ورشکستگی) و دلیل انحلال تخلف مدیران یا مدیر عامل باشد بازهم مسئولیت تضامنی در پرداخت دیون شرکت دارند.

در این حالت حتی اگر اموال شرکت کفایت نکند ، طلبکار می تواند به اموال شخصی مدیر برای وصول طلب خود مراجعه کند .

۳. مدیر عامل شرکت صرفا در حدود اختیاراتی که هیات مدیره به او داده، نماینده شرکت محسوب می شود. مثلا اگر شرکت مجوز معامله تا سقف ۲۰۰ میلیون ریال به مدیر عامل داده است، انجام معامله به مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال شرکت را نسبت به مبلغ اضافی مسئول نمی کند و در برابر ثالث مدیرعامل مسئولیت دارد.

در قانون ما برخلاف مدیران (هیات مدیره ) که صاحب کلیه اختیارات هست ، مدیرعامل درواقع نماینده و وکیل شرکت است و صرفا در مواردی که اختیار داده شده است ، اختیار دارد.

بیشتر بدانیم : مسئولیت مدیر شرکت تضامنی چیست

مسئولیت مدنی و کیفری مدیرعامل سهامی خاص

 

مسئولیت کیفری مدیران و  مدیر عامل شرکت

اتهامات کیفری که ممکن است ،به مدیران یا مدیرعامل شرکت وارد می شود دو دسته است . یک سری دعاوی کیفری مربوط به جرایم عمومی می شود .

مثلا اتهام کلاهبرداری که اعضای هیات مدیره شرکت وارد می شود و یا اتهام خیانت در امانتی که به مدیرعامل شرکت نسبت داده می شود و یا در مواردی ممکن است به یک مدیر اتهام تحصیل مال به نحو نامشروع منتسب شود .

این موارد ، مثالهایی از جرایم عمومی یک مدیر است . در مقابل بعضی اتهاماتی که مدیران با آن مواجه می شود ، مربوط به جرایم شرکتی است که در ادامه به همین دسته از جرایم می پردازیم.

در مواردی که مدیرعامل یا رئیس و اعضای هیات مدیره بدون توجه به اسناد مالی شرکت مثل ، ترازنامه و صورت دارایی، منافع غیر واقعی را بین سهامداران تقسیم کرده باشند به مجازات حبس از ۱ تا ۳ سال محکوم می شوند.

مثلا فرض کنید که سود واقعی قابل تقسیم ۳۰ میلیون تومان بوده ولی با استفاده از بودجه ی مختص به سایر امور شرکت، مبلغ ۴۰ میلیون تومان بین سهامداران تقسیم کرده باشند. به این تقسیم کردن ، تقسیم سود موهوم گفته می شود که جرم است .

۲. چنانچه رئیس، اعضاء هیات مدیره و مدیرعامل شرکت ترازنامه ای غیر واقعی تنظیم کرده باشند، تا وضعیت واقعی شرکت را از صاحبان سهام پنهان کنند، به مجازات حبس از ۱ تا ۳ سال محکوم می شوند. در این فرض نقش بازرسین شرکت اهمیت پیدا می کند .

۳. همچنین اگر مدیرعامل یا اعضای هیات مدیره اموال و اعتبارات شرکت را بر خلاف منافع شرکت برای خودشان یا اشخاص دیگری که از نفع آنها بهره مند می شوند، به مصرف برسانند، به مجازات حبس از ۱ تا ۳ سال محکوم می شوند.

۴. رئیس و اعضاء هیات مدیره و مدیرعامل شرکت چنانچه با سوء نیت از اختیاراتش بر خلاف منافع شرکت برای مقاصد شخصی خود یا اشخاص وابسته به خود که در آن ذینفع می‌باشند، استفاده کنند، به مجازات حبس از ۱ تا ۳ سال محکوم می شوند.

۵. چنانچه رئیس و اعضاء هیات مدیره و مدیر عامل که عامداً مانع یا مخل انجام وظایف بازرسان شرکت بشوند یا اسناد و مدارکی را که برای انجام وظایف آنها لازم است در اختیار بازرسان قرار ندهند، به حبس  از سه ماه تا دو سال یا به جزای نقدی از ۲۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال تا ۱۵۰,۰۰۰,۰۰۰ ریال یا به‌ هر دو مجازات محکوم خواهند شد. (ماده ۲۶۰ قانون تجارت).

این ممانعت یا مختل کردن مواردش خیلی گسترده هست و نشون میده تا چه اندازه مدیران باید در انجام وظایفشون دقت داشته باشند.

 

بیشتر بدانیم : مسئولیت بازرس در  شرکت چیست؟

 

نکته ی مهم این که :

مجازات های بالا علاوه بر مجازات های هست که در قانون مجازات درج شده. همینطور نه تنها در قانون تجارت بلکه در سایر قوانین مانند قانون مالیاتهای مستقیم نیز به مسئولیت های حقوقی یا کیفری مدیر عامل اشاره شده است.

مسئولیت مالیاتی مدیران شرکت

در مورد مسئولیت مدیران شرکت ها در خصوص مالیات به طور کلی باید گفت که مدیران در صورت وجود شرایطی در قبال بدهی مالیاتی شرکت ، مسئولیت تضامنی دارند . یعنی از اموال شخصی خود مسئول پرداخت مالیات هستند. منظور از مدیران صرفا هیات مدیره و مدیرعاملی با لحاظ شرایط زیر است .بنابراین مدیرداخلی و غیره مسئولیتی در قبال بدهی مالیاتی شرکت ندارند.

 

دانلود فایل:  نمونه قرارداد استخدام مدیر عامل

 

 شرط مسئولیت مدیران برای مالیات شرکت

۱-مدیری شخصا و به طور تضامنی مسئول پرداخت مالیات شرکت است که صاحب امضا شرکت بوده باشد . بنابراین از بین اعضای هیات مدیره و مدیرعامل ، تنها کسانی با شرکت مسئولیت تضامنی در پرداخت مالیات دارند که اختیار دستور پرداخت داشته باشند و صاحب امضا بوده باشند.

۲-مدیر صاحب امضایی مسئولیت تضامنی برای پرداخت مالیات شرکت را دارد که مالیات در زمان او قطعی شده باشد.

البته اذعان داریم که برخی مواقع اداره دارایی این شروط را رعایت نمی کند در این حالت کمک گرفتن از یک وکیل مالیاتی مفید است .

 

 

 

مالیات مدیران شرکتهای سهامی خاص

بیشتر بدانیم : تفاوت شرکت های سهامی عام و خاص

 

دو نکته در خصوص مالیات مدیران شرکتهای سهامی

۱-.در شرکت های منحل شده، مدیران تصفیه اشخاص حقوقی و در سایر شرکتها مدیران صاحب امضا اشخاص حقوقی غیردولتی به‌ طور جمعی یا فردی، نسبت به پرداخت مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی و همچنین مالیات‌هایی که اشخاص حقوقی به ‌موجب این قانون و قانون مالیات بر ارزش افزوده مکلف به کسر یا وصول یا ایصال آن می‌باشند و در دوران مدیریت آنها قطعی شده باشد  با شخص حقوقی مسئولیت تضامنی خواهند داشت.

با توجه به اینکه مسئولیت اصلی و نهایی پرداخت مالیات با خود شرکت به عنوان شخصیت مستقل است نه مدیران ، مدیران بعد از پرداخت مالیات می توانند به شرکت مراجعه کنند  اما معمولا در این مواقع شرکت ها اموالی ندارند و نمیتوان از آنها وجهی را وصول کرد  .

در نتیجه مشاوره حقوقی تخصصی میتواند تا حدود زیادی ریسک های پیش بینی نشده را کاهش و مدیریت کند.

۲.در جایی که مدیران اشخاص حقوقی به نیت فرار از پرداخت مالیات، ترازنامه و یا حساب سود و زیان شرکت و یا دفاتر شرکت را برخلاف واقعیت تکمیل کنند، محکوم به تحمل حبس از سه ماه تا دو سال می شوند. (ماده ۲۰۱)

 

مسئولیت مدیران و مدیرعامل در قبال بدهی شرکت

مدیران و مدیرعامل ، نماینده و وکیل شرکت هستند . در حقوق ایران اصولا نماینده مسئول بدهی های شخصی که از طرف او نمایندگی دارد نیست . فرض کنید شما به عنوان نماینده شرکت و یا حتی وکیل ایرانیان خارج از کشور است ، تعهد می کنید که شرکت یا آن شخص خارج کشور ، مبلغی را در تاریخ مشخص پرداخت خواهد نمود . در این موارد شما مسئولیتی برای پرداختی ندارید.

قانون در مواردی استثنایی مدیر و نماینده شرکت را مسئول پرداخت بدهی ها می کند . مثلا اگر مدیری از طرف شرکت چکی را صادر کند ، مدیرهم مسئولیت تضامنی در پرداخت دارد و یا مدیران با شرایطی که بالاتر گفتیم ، در قبال بدهی مالیاتی شرکت مسئولیت تضامنی دارند  در نتیجه غیر از مواردی که قانون تصریح نکرده باشد و یا مدیر شخصا ضمانت بدهی را انجام نداده باشد (مانند ضمانت تسهیلات بانکی ) اعضا هیئت مدیره و مدیرعامل در قبال بدهی های شرکت مسئولیتی ندارند.

 

 

جمع بندی :

هرچند عنوان مقاله مسئولیت مدیرعامل شرکت سهامی خاص بود اما تلاش شد مسئولیت مدیران و مدیرعامل با هم بررسی شود و نکات به صورتی مطرح شود که در سایر شرکت ها مثل  مسئولیت مدیران شرکت با مسئولیت محدود کاربرد داشته باشد.

مسئولیت مدیران و مدیرعامل شرکت ، در سه حوزه مسئولیت مدنی ، مسئولیت کیفری و مسئولیت مالیاتی بحث شد. به طور خاص مسئولیت مدیران در خصوص مالیات شرکت و بدهی های شرکت در همه شرکت ها سرمایه ای (مانند مسئولیت محدود ) مشترک است و

توصیه میکنیم قبل از اقدام قانونی ، از خدمات تخصصی وکلای شرکت ها استفاده کنید و هزینه ها و ریسک های بعدی خود را کاهش دهید .

به روزسانی شده توسط :  میثم مرادی وکیل دادگستری متخصص شرکتها

 

اترس همراهی قابل اتکا

چنانچه نیار به مشاوره حقوقی دارید از طریق راه های ارتباطی با ما در تماس باشید

 

برچسب های مرتبط

 

دیدگاهتان را بنویسید

32 پاسخ

  1. سلام
    من از شرکتی وابسته به مخابرات ایران یک سال حقوق طلب دارم اداره کار شکایت کردم رای هم گرفتم اجرای حکم هم برای برداشت از حساب های شرکت گرفتم ولی حساب همه با اینکه موجودی دارد ولی همه مسدود است
    اما شرکت الان ۸ هزار نیرو دارد و هر ماه هم حقوق پرداخت می کند من شهرسان هستم و شرکت تهران
    ایا راهی دارد که من مدیر عامل شرکت را شکایت کنم و مطالباتم را بگیرم
    ممنون میشم محبت کنید جواب دهید

    1. با درود . از آنجا که کارفرما شرکت است و مدیرعامل دارای شخصیت حقوقی است ، صرفا می توانید علیه شرکت اقدام کنید .بررسی کنید آیا شرکت اموال دیگری دارد یا خیر؟

  2. سلام شرکت کارگزاری قراردادی داشتیم که پایان آن آبان ١۴٠٠ بوده مدیر عامل زیر قرارداد رو امضا کرده و به اندازه کل مبلغ تا پایان آبان ١۴٠٠ چک داده. بعد از مکاتبات متعدد نه قرار داد رو تمدید کرده و نه سود پول و اصل پول رو میدن. دادگاه رای به در یافت اصل و سود ماهانه داده و ابلاغ به شرکت شده اما هیچگونه عکس العمل نشان ندادن. تمام حساب‌های بانکی رو خالی کردن و اموال و دارایی شرکت کفاف بدهی رو نمی‌ده.شکت سهامی خاص هست. آیا میتونیم حکم جلب مدیر عامل رو بعلت عدم پرداخت بدهی بگیریم ؟

    1. با درود و وقت بخیر .شخصی که چک را امضا می کند مسئولیت دارد.اگر در حکم دادگاه علاوه بر شرکت ، مدیرعامل هم محکوم شده باشد ،میتوانید از اموال مدیرعامل استعلام بگیرید و در صورتیکه مالی نداشته باشد ، درخواست جلب کنید ولی اگر مدیرعامل شخصا محکوم نشده باشد ، نمی توانید علیه او اقدامی داشته باشید.

  3. با سلام
    آيا ميشود مدير عامل براي موارد مالي داراي حد و حدود باشد و اينكه چه تضميني ميتوان از او گرفت كه اخلال بوجود نياورد؟و همينطور مديرعامل حتما بايد سهامدار باشد يا ميتواند بدون سهام مدير شود؟

    1. با سلام مدیرعامل می تواند سهامدار شرکت نباشد. برای ضمانت میتوانید از ایشان چک دریافت کنید و قراردادی تنظیم کنید و در آن خسارت پیش بینی نمائید.

  4. در ضمن جریمه شرکت خیلی سنگین هست نه در توان من مدیر عامل هست نه شرکت سرمایه دار یک شرکت با مسعولیت محدود واگر مدیرعامل را مجبور به پرداخت کند کاری به امول خانوم یا خانواده ام دارند اموال خانواده قبل از این حادثه بوده

  5. سلام بنده یک کالا را از یک شرکت در گمرک تحویل گرفتم این کالا در اسناد اولیه که تحویل شرکت ما دادن طبق بارنامه اولیه اضهار گمرکی کشیده شده بعد از اظهار متوجه شدیم که کالا دیگر همراه این بار هست که متعلق به بارنامه ما نمی باشد گمرک اعلام کردم ولی انها گفتن نه و قاچاق هست بار اظهاری خودم را بهم دادن ماباقی کالا را اموال تملیکی دادن در حال حاضر تعزیرات هم شخص بنده که مدیرعامل بودم جریمه کرده هم شرکت میخواستم بدونم که شرکت میتونه یک وکیل بگیره فقط جریمه مدیرعامل بده

    1. با درود و احترام . در صورتیکه اثبات کنید ، اطلاعی نداشته اید ، مسئولیتی ندارید. در خصوص کمک گرفتن از وکیل ، قطعا وکیل مربوطه میبایست تمامی اسناد را مورد بررسی قرار دهد تا راهنمایی صحیح خدمتتان داشته باشد

  6. با سلام، در شرایطی که مدیریت در صورتی که سمت مدیریت عاملی یک شرکت سهامی خاص به شخصی پیشنهاد گردد بهترین راهکار برای کاهش ریسک مسئولیت های مدیریت برای فرد چیست؟ آیا سلب مسئولیت حق امضای مجاز از مدیر عامل راهکار مناسبی است و یا اینکه در اختیار داشتن حق امضای مجاز برای کاهش ریسک هایی که متوجه شخص مدیر عامل می‌باشد گزینه مناسب تری است؟

    1. با سلام و وقت بخیر . مدیریتی که دارای صاحب امضا باشد دارای ریسک هایی است و توافق شما با مالک شرکت ، مانع مسئولیت های شما در قبال اشخاص ثالث مانند دارنده چک یا اداره مالیات نمی شود.در صورتی پیشنهاد صاحب امضا شدن را داریم که اختیار واقعی شرکت باشما باشد و متناسب با آن از مزایای آن مانند حقوق ماهانه یک مدیر بهره مند شوید در غیر این صورت پیشنهاد نمی کنیم.

  7. سلام و خدا قوت
    برای اینکه یک نفر در شرکت سهامی خاص دائمی مدیر عامل باشد چه کاری باید انجام داد؟ (مدیرعامل از سهامداران است)
    درصد سهم تاثیر دارد؟
    یا مورد دیگری؟
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    1. با سلام و وقت بخیر بر اساس قوانین کشور ما امکان مدیریت بیش از دو سال نمی باشد .در صورتیکه در اساسنامه یا توافقی شرطی بر خلاف مدت حداکثری دو سال شود ، این شرط باطل است .در عمل شما می توانید اکثریت سهام را داشته باشید و بر اساس آن اکثریت هیات مدیره را در دست بگیرید و هیات مدیره هر دو سال مدیرعامل را تعیین کند.

    1. با سلام و وقت بخیر. در صورتیکه هیات مدیره بخواهد ، یکی از اعضای خود را با حفظ سمت به عنوان مدیرعامل انتخاب کند ، به آن مدیرعامل عضو هیات مدیره گفته می شود . همچنین مدیرعامل ، میتواند خارج از شرکت باشد.

  8. با سلام من در شرکتی فعال بودم که بدهی مالیاتی سنگینی دارد و تمام حساب های بنده مسدود و ممنوع الخروج هستم .بنده سهامدار و عضو هیات مدیره هستم اما حق امضا ندارم.ایا چون حق امضا ندارم میتوانم درخواست بدهم حساب هایم ازاد شود؟

    1. با سلام و وقت بخیر . بله با توجه به توضیحاتی که دادید ، مسئولیتی ندارید . البته ممکن است اداره دارایی این مطلب را نپذیرد و مجبور به اقدام در دیوان عدالت اداری شوید . با وکلای متخصص مالیاتی مشورت داشته باشید

        1. با سلام و وقت بخیر مدیری که حق امضا ندارد ، بسیاری از مسئولیت ها را ندارد ولی به معنی عدم مسئولیت مطلق نیست . به عنوان مثال ممکن است در تصمیمات هیات مدیره مرتکب عملی شود که بعدا مسئولیت داشته باشد.

  9. سلام من ۱۹ سال پیش بدون هیچ سهامی مدیر عامل یک شرکت بودم . شرکت منحل شده است مدت سمت من حدود ۶ ماه مدیر عامل بوده ام .

    جدیدا یک نامه از بانک برای من آمده است که شرکت منحله به تامین اجتماعی بدهی دارد و طبق دستور حسابهای شما در ۸ بانک مسدود میگردد.

    سوال من این است که ایا من مسئولیتی در مورد بدهی های شرکت منحله دارم ؟

      1. سلام
        ۶نفرسهامدار شرکت سهامی خاص هستیم درطول ۲۲سال فعالیت همیشه ۵نفر را به عنوان اعضا هیات مدیره انتخاب و نفر ششم را بازی نمیدهند و اغلب او را بازرس علی البدل معرفی میکنند و حق بازرسی را به دلیل بازرس اصلی موسسه حسابرسی از او سلب مینمایند
        قابل ذکر است از بدو شرکت سه نفر از سهامداران همیشه مدیرعامل و مدیران اجرایی شرکت بوده و اجازه کار به دونفر سهامدار دیگر نمیدهند
        رییس هیات مدیره و نایب رییس همیشه نفرات خاص خودشان را انتخاب مینمایند به نوعی دو نفر سهامدار نظرشان تاثیری در انتخابات تصمیمات و ندارد
        طبق اساسنامه حداقل اعضا هیات مدیرها ۵نفر میبباشد لذا پیشنهاد گردید کلیه ۶سهامدار عضو هیات مدیره شوند و درصورت برابری آرا در انتخابات نظر رییس هیات مدیره باموافقین یا مخالفین جمع گردد اما چون سه نفر باندی عمل میکنند با این پیشنهاد موافقت نگردید
        مدیر مالی اصلا تجربه و تخصص و تحصیلات مالی ندارد اما در انتخابات برای مدیران اجرایی باندی عمل کرده و رای به مدیر مالی ایشان میدهند لطفا راهنمایی بفرمایید بینهایت تشکر

        1. با درود و وقت بخیر. اداره شرکت عملا توسط اکثریت اتفاق می افتد. در صورت تقصیر مدیران و یا عدم رعایت مقررات و تشریفات امکان طرح شکایت وجود دارد.

  10. با سلام
    ضمن تشکر از مطالب مفیدی که به اشتراک گذاشته اید، با توجه به قوانین جدید ، چگونه و با چه روشی میتوان از مدیرعامل در قبال انواع بدهی و مالیات و خسارت های احتمالی رفع مسئولیت نماییم. قصر تاسیس شرکتی را دارم و مجبور هستم از مدرک شخص ثالثی استفاده کنم ولی مجبورم ایشان را مدیرعامل معرفی نمایم در عین حال نمی‌خواهم هیچ مسئولیتی داشته باشند و پاسخگوی تمام موارد باقی اعضا و شرکت باشند.

    1. با سلام و عرض احترام اگر صاحب اضا فرد یا ازافرادی از هیات مدیره (غیر از مدیرعامل ) شوند تا حدودی مسئولیت های مدیرعامل به افراد صاحب امضامنتقل می گردد .برای کاهش ریسک های مدیرعامل می توانید ،در روابط خصوصی تضمینات لازم بدهید مثلا یک صورتجلسه ای تنظیم کنید و در آن مقرر کنید ، اگر مسئولیتی بر مدیرعامل بار شد ، شما مسئول جبران آن هستید و یک چک ضمانتی هم برای اجرای این تعهد به ایشان بدهید

  11. سلام،وقت بخیر،شرکتی راکد است و فعالیت ندارد،شرکت تقریبا خانوادگی است با تعدادی از دوستان،فعلا وضعیت غیر فعال است،چه تهدیداتی برای رئیس هیات مدیره که خبری هم از عملکرد مدیر عامل ندارد وجود دارد،بهترین پیشنهاد شما برای این شرکت چیست؟

    1. با سلام و وقت بخیر در قوانین شرکتی ما ، اصل بر اختیارات هیات مدیره است که بخشی از آن را به مدیرعامل به عنوان نماینده ، تفویض می کنند . بنابراین هرچند که در نگاه اولیه ،اگر رئیس هیات مدیره فاقد امضا مجاز باشد ،مسئولیت زیادی ندارد ، اما باتوجه به اینکه ممکن است مسئولیت های تامین اجتماعی ، بیمه ، مسئولیت های کیفری به همه مدیران تحمیل شود و ایشان برای اثبات عدم مسئولیت خود مجبور هستند در ادارات رفت و آمد های متعدد کنند و متحمل هزینه های مالی و غیرمالی متعدد شوند . برای شرکت هایی که فعالیت ندارند ، پیشنهاد ما انحلال شرکت است. در این خصوص می توانید از خدمات حقوقی موسسه اترس کمک بگیرید. تشکر از اعتماد شما

  12. سلام وقت به خیر
    اگر در شرکتی مدیر عامل عضو هیئت مدیره نباشد و حق امضا نداشته باشد ، در خصوص پرداخت مالیات و ارزش افزوده ، مسئولیت پرداخت دارد ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *