۱ توافق نسبت به حقوق مالی و غیرمالی: بر اساس قانون زن و شوهر از ابتدای زندگی به بعد دارای حقوق و تکالیفی می شوند . خانم حق بر مهریه ، حق بر اجرت المثل ، حق نحله ، حق نفقه ،حق بر جهیزیه دارد و طرفین حق حضانت دارند .نسبت به این موارد و اموال مشترک باید توافق صورت گیرد . چه میزان از حقوق پرداخت می شود و شرایط آن به چه صورت است . آیا همه آن نقدا باید پرداخت شود ، و یا بخشی در زمان های دیگر پرداخت می شود .
۲- تنظیم توافقنامه ها و اسناد مربوطه : هنگامی که زن و شوهر قصد طلاق دارند ، معمولا نسبت به هم بی اعتماد هستند . هر یک نگران هستند که تعهداتی را انجام دهند ولی طرف مقابل تعهدات خود را انجام ندهد . مثلا زن دغدغه ی این را دارد که اگر بخشی یا تمام مهریه خود را می بخشد ، شوهر او را طلاق ندهند یا حضانت فرزند را به او نسپرد. در بیشتر این موارد نگرانی ها منطقی است و بهتر است اسناد دقیق مانند وکالت رسمی و توافق نامه های اصولی همزمان با هم و در دفتر اسناد رسمی تنظیم شود و نگرانی های افراد کاهش پیدا کند.
موکدا تاکید می شود این اسناد توسط وکیل متخصص خانواده تنظیم شود.
۳- مشاوره قبل از ثبت دادخواست طلاق توافقی: از چندین سال گذشته ،برای منصرف کردن افراد از طلاق و کاهش نرخ طلاق توافقی، یک مقرره ای را گذاشته اند . به موجب این الزام ، زن و شوهر قبل از ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفتر خدمات قضایی باید ۵ جلسه در مراکزی خاص مشاوره بروند و بعد از اینکه این مرکز گواهی کردند که طرفین قصد قطعی بر طلاق دارند ،نامه ای صادر میکنند که با آن دفاتر خدمات قضایی دادخواست طلاق توافقی را ثبت می کنند . البته مشاهده می شود ، برخی زوجین از با پیدا کردن ،خلاهای های قانونی ، این جلسات مشاوره را دور می زنند.
۴-صدور رای طلاق توسط دادگاه: همانطور که قبلا توضیح دادیم ، هر نوع از طلاقی می بایست با رسیدگی دادگاه و رای صورت بگیرد . در طلاق توافقی با توجه به اینکه هر دو طرف رضایت دارند ، رسیدگی دادگاه بسیار محدود است .دادگاه بعد از اینکه خانم تست بارداری داد و مشاوره در دادگاه صورت گرفت ، رای طلاق می دهد . برای اینکه با این رای بتوان ،طلاق را در دفترخانه ثبت نمود ، می بایست رای قطعی شود . یک راه قطعی شدن فوری رای ، اسقاط حق تجدیدنظرخواهی و فرجام خواهی در هنگام ابلاغ رای هست.
۵-ثبت طلاق در دفترخانه :
بعد از اینکه رای دادگاه قطعی شد (توضیح دادیم که اگر طرفین حق اعتراض خود را سلب کنند رای دادگاه بدوی ، فورا قطعی می شود) طرفین و یا وکلای آنها به دفتر ثبت طلاق مراجعه می کنند و طلاق خود را نزد ۴ شاهد جاری می کنند.
دفاتر ثبت طلاق معمولا برای اجرای رای طلاق دادگاه خانواده ،گواهی قطعیت رای میخواهند . گواهی قطعیت رای ، یک گواهی است که معمولا مدیردفتر دادگاه صادر میکند و طی آن گواهی می کند که رای صادر شده توسط دادگاه ، قطعی است و دفتر ثبت طلاق می تواند طلاق توافقی را ثبت کند.
یک دیدگاه بنویسید